Vizier op volleybal

 

Mooi afscheidskado TTP voor Ron Zwerver

AlgemeenBalRSZDat was er vorige week zaterdag, toen de trainer coach van de Talentenploeg officieel de laatste keer zijn team coachte in de Topdivisie. Immers nu is hij assistent bij Gido Vermeulen bij het Oranje damesteam. De Talenten zetten de onbetwiste koploper Rijswijk met een 0-3 in eigen huis te kijk en konden drie puntjes van de immense achterstand van 14 punten goedmaken. Nu zijn het er nog maar 11, en eigenlijk twijfelt niemand eraan of dat zal, met nog 5 wedstrijden te gaan,  voldoende zijn om de titel in de Topdivisie op te eisen. Alleen kan de vlag waarschijnlijk een weekje later dan gepland pas worden gehesen.

Zaterdag gaat Rijswijk naar Gemini-S, de voorlaatste en zal het smetje van de nederlaag in drie sets willen wegwissen, terwijl Gemini juist de punten voor lijfsbehoud hard nodig heeft. Een topteam verliest geen twee keer achter elkaar, ga daar maar van uit voor de juiste kruisjes op de volleybaltoto.

TTP en Vv Alterno, de nummers twee en drie op de ranglijst, onderling verschil één puntje, gaan met elkaar uitmaken wie of tweede blijft of tweede wordt. VoCASA, uit tegen Sliedrecht, ligt op de loer om een plaatsje op het podium te claimen, als vanuit Nijmegen ‘s zicht het juiste team geen punten weet te pakken bij TTP vs Alterno. Cito vs Peelpush kan voor beide teams bij winst het opstapje naar een plek in de schaduw van het podium betekenen. Hun achterstand bedraagt respectievelijk 3 (Cito) en 4 punten, waarbij wel gezegd moet worden dat Cito een wedstrijd achter loopt, net als VoCASA overigens.

In Twente wordt het spannend. Als Twente ’05 met opgeheven hoofd afscheid wil nemen van de Topdivisie en tevens in de laatste vijf wedstrijden een goede basis voor de jeugd voor volgend seizoen wil leggen, dan kunnen prestaties nu niet langer uitblijven. Ze staan met 7 punten laatste, en al 11 punten verwijderd van een veilige tiende plek. Tegenstander Haaglanden, achtste met 20 punten, lijkt een mooi opponent om met goede voornemens tegemoet te treden. Maar de ploeg uit Voorburg kan de punten ook best gebruiken om niet onverwacht nog in het degradatie gedrang onder de voeten te worden gelopen.

Hetzelfde geldt voor Ecare Apollo 8 en Next Volley. Met in gedachten een gunstig resultaat bij Gemini tegen Rijswijk doet de ploeg die wint, liefst met een score die goed is voor drie punten, uitstekende zaken om dag met het handje naar positie tien te zwaaien. Maar dat succes niet zomaar aan komt waaien weten ze ook, het thuisvoordeel van Apollo 8 kon weleens belangrijk zijn. Zij weten zich gesteund door een uiterst meegaand publiek, dat eerder heeft bewezen heel goed de rol van ‘achtste man’ te kunnen vervullen.

Wat het allemaal gaat worden? We zullen het zien, we laten het u weten.

gh @ Vizier op Volleybal.