Vizier op volleybal

 

Podium schermutselingen in 1A ( m )

AlgemeenBalRSZIn de eerste divisie A bij de mannen begint het weekend programma al op tijd. Op donderdagavond speelt Sudosa – Desto namelijk al thuis tegen Sovoco, en daarmee brengt de ploeg uit Assen hun achterstand in wedstrijden, nu nog twee, naar het aantal dat ook de andere teams aan onderling verschil hebben. Een aantal speelde er al 16 en anderen staan nu nog op 15.  Teams staan acht punten uit elkaar, maar verschillen maar één positie.  Sudosa wordt op de hielen gezeten door Side-Out, dat weer 5 punten minder heeft en de p/d plek maar al te graag aan de Drentenaren zal willen overdoen.

Zaterdag gaat het programma dan verder met natuurlijk, dat zijn we in deze divisie zo onderhand wel gewend, toppers, waar op het scherpst van de snede gestreden gaat worden om de punten voor de podiumplekken of voor een plek in de schaduw ervan. Zoals bij SVS (tweede, 48 punten) vs Scylla (vijfde, 45 punten). Of Arvevo (derde, 47 punten) vs Boost / Donitas (zesde , 43 punten). Of de Witte Olhaco (zevende, 43 punten) vs Zaanstad2 (vierde, 46 punten)

Uit de opsomming blijkt wel dat met nog vier of vijf wedstrijden te gaan er bovenin nog van alles mogelijk is. Positie zeven heeft zes puntjes achter op de koploper SV Dynamo2, dat het zaterdag in Assen opneemt tegen Sudosa. Of de thuisploeg hersteld is van het duel tegen Sovoco zal dan blijken, ze kunnen zich het bijna niet veroorloven om dat niet te zijn. Want SV Dynamo2 verliet de laatste vijf wedstrijden het speelveld als winnaar en zal zaterdag niet anders willen doen.

En daarbij komt nog dat Side-Out, nu 24 punten, thuis tegen rode lantaarndrager SSS2 speelt. Voor de gasten uit Barneveld zijn dit de laatste wedstrijden op dit niveau. Met slecht 9 puntjes en een achterstand van 15 op nummer voorlaatst Side – Out, is voor hen het eerste divisie doek wel gevallen. Side-Out heeft een 4-0 zege nodig, gelukkig voor hen lijkt SSS2 een abonnement op verliezen met die setstanden te hebben. En met 4-0 blijft Side-Out Sudosa in het vizier houden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort