Sliedrecht wint opnieuw van Alterno

SliedrechtSport20132014In de gisteravond gespeelde wedstrijd in de play – off poule van de DELA Eredivisie heeft Sliedrecht Sport hun partij tegen Alterno gewonnen. Door deze winst is de ploeg van Appie Krijnsen alleen met 12 punten op de eerste plaats gekomen, Alterno heeft er 10, Peelpush en Sneek staan op 7. Dan volgt Eurosped met 6. VC Weert heeft nog geen punten.

Sliedrecht en Alterno maakten er in de eerste  set een spannende pot van. Geen van beide teams kon zich echt voordeel verschaffen. De kleine verschillen zoals bij 6-4, 12-10, 13-15 17-16 mondden uit in een 21-21 gelijke stand. Op 24-22 had Sliedrecht als eerste de kans om de set voor zich te beslissen, Alterno voorkwam dat twee keer (24-24) en ging er via 26-28 ook met de setzege vandoor. Die klap moet hard aangekomen zijn getuige de 12-25 in de tweede set, waardoor Alterno op een 0-2 voorsprong kwam. Een stand die ze ook al eerder in het seizoen hadden en toen toch nog verloren.

In de derde set liepen de teams in de finale weer gelijk op. Bij 25-25 was Alterno twee rake klappen van de wedstrijdwinst verwijderd. Sliedrecht had die treffers nodig om in de wedstrijd te blijven en bewees een keer vaker dat het op beslissende momenten echte overlevingskunstenaars zijn. Met 27-25 verzekerden ze van in ieder geval nog een set en de mogelijkheid om dat dan weer met een vijfde te verlengen. De vierde set ging tot 13-13 gelijk op, Sliedrecht liep uit naar 18-15 en pakte de winst met 25-18.

Met twee achter elkaar gewonnen sets ging de landskampioen ook zelfverzekerd de finale in. Het gaatje dat er op 12-10 stond werd niet meer prijsgegeven. De 15-11 betekende 3-2 winst, de vijfde keer dat een duel met Alterno dit seizoen winnend werd afgesloten.

Esther van Berkel (17 punten) en Nienke de Waard (15 punten) leverden aan Sliedrecht kant de hoogste bijdrage aan de totaal 71 eigen treffers, die via 10 aces, 10 blokpunten en 51 aanvallen tot stand kwamen. Alterno kwam tot 75 eigen scores ( 9 aces, 13 blokpunten, 53 aanvallen), waarin Kathy Bonsen (18 scores) en Linda te Molder (17 scores) het grootste aandeel hadden. Alterno ’s foutenlast, met een direct punt voor Sliedrecht tot gevolg, lag 2 punten hoger dan hetgeen ze van de thuisploeg terug kregen.

Sliedrecht speelt zaterdag in Almelo tegen Eurosped en Alterno reist naar Sneek.