Peelpush wint in tiebreak van Sneek

Peelpush Dames1 2013In de gisteravond gespeelde wedstrijd in de play – off poule van de DELA Eredivisie heeft Peelpush thuis van VC Sneek gewonnen en zo revanche genomen voor de verloren finale om de nationale beker. Door deze winst komt de ploeg op de met VC Sneek gedeelde derde  plek. Beide teams hebben 7 punten, Sliedrecht gaat  aan de leiding, dan volgt Alterno. na Peelpush volgt Eurosped met 6 punten. VC Weert staat nog op 0.

Peelpush nam een 2-1 voorsprong in sets via de setstanden 25-20, 22-25 en 25-23. Kreeg echter in de vierde set met 14-25 een behoorlijk zware nederlaag te verwerken. De ploeg herpakte zich en had aan het eind met 15-13 in de vijfde set de winst binnen.

Bij Peelpush waren Shannon Gerhardt (16 punten) en Lieke Clerkx (15) de vaakst scorende speelsters. Bij Sneek kregen Roos van Wijnen en Monique Volkers elk 17 punten achter hun naam. Petri Monsewije scoorde 7 blokpunten voor Peelpush.

Peelpush speelt zaterdag de derby tegen Weert en Sneek krijgt Vv Alterno op bezoek.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Wim Simons.