Vizier op volleybal

 

Orion vs WSV is het topduel in 2B

aDSC_7019De wedstrijd tussen Orion en WSV Warnsveld kan met recht een vooruitgeschoven seizoensfinale genoemd worden. De nummers één en twee staan zaterdag in de Rozengaarde in Doetinchem tegenover elkaar, met als inzet de beste uitgangspositie verwerven voor de race naar de finish.

De stand van zaken is als volgt. WSV heeft 63 punten uit 17 wedstrijden, Orion staat op 56 uit 16. Het programma van WSV in de resterende wedstrijden is wat makkelijker dan dat van Orion. WSV heeft alleen nog de pittige uitwedstrijd tegen VCV (3de) op de agenda staan, voor het overige zijn teams uit de onderste regionen (Twente ’05, 12de; Favorita, 11de en Ormi 10de  hun tegenstanders. Orion daarentegen speelt nog tegen de middenmoot. Scylla (4de), DeVolCo (5de), Alterno 3 (6de) SV Dynamo3 (7de) en Ormi (10de ) staan na aanstaande zaterdag nog in de agenda.        

Trainer coach Dick Loman over deze topper: “Op papier is het inderdaad de topper in 2B. Of dat in het veld ook zo is moeten we nog afwachten. Zowel wij als WSV hebben de afgelopen weken wat kleine steken laten vallen en de redelijke dominantie van de eerste helft is er niet meer. Wij kijken vooral weer naar ons eigen spel en de ontwikkeling en verbetering daarvan, meer kunnen we niet. Als de dalen beperkt blijven en er met enige regelmaat een piek is bij ons dan kan het een mooie wedstrijd worden.

Winnen wij dan  is vervolgens de competitie weer spannend. Verliezen we dan mag je ervan uitgaan dat WSV kampioen gaat worden en voor ons maximaal plek twee haalbaar is. Met die wetenschap hebben we te dealen zaterdag. Daar kunnen we ook niet omheen draaien, het is zoals het is en volledig duidelijk. Wij moeten deze onderlinge topconfrontatie winnen om nog ergens kans op te maken.

Daar gaan we vol voor met z’n allen en we hopen het publiek een mooie wedstrijd met goed volleybal voor te schotelen. Aan onze inzet en strijdlust kan en mag het zeker niet liggen!”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.