Vizier op volleybal

 

Beter eindspel Zaanstad tegen Reflex

Zaanstad H1 - Rivo H1 , 11-01-2014 153 [1600x1200]“De laatste wedstrijden zakte Zaanstad steeds na een goed begin van de set weg tegen het einde ervan. Tegen Reflex verliep dat in de eerste thuiswedstrijd  van de degradatiepoule anders, want nu was Zaanstad op het eind steeds de beste.

In de eerste set scoorde Zaanstad aanvallend veel beter dan Reflex (15 tegen 8 punten), maar door de hoge foutenlast (11 tegen 5 punten) stond  Zaanstad vrijwel de hele set achter. Aan Zaanstad – kant was op ‘vier en zes’ het blok met een hand van Marco Daalmeijer tegen Reflex diagonaal van Capelle een van de weinige lichtpuntjes.  Op 19-21 moest Arjen Schimmel zijn 2e time-out gebruiken om het team scherp te krijgen.

Op 22-22 begon  Marco Daalmeijer een slimme service-serie. Jasper Smit werd toen tweemaal gedwongen tot een pass die direct over het net ging en door Zaanstad-speler Jorrit Vriend meteen werd afgemaakt. Op 24-22 mocht Jasper Smit nog eenmaal aanvallen, maar Jorrit Vriend blokte hem  af. Daarmee werd dit de set van Jorrit Vriend en Marco Daalmeijer.

Ook in de tweede set ging het lang gelijk op. De aanval van Zaanstad was nu minder dominant, maar door vier blokpunten bleef Zaanstad in het spoor van Reflex. Op 20-20 sloeg Zaanstad opeens toe . Dit werd de set van Hidde Uittenbosch, want hij scoorde in deze fase tweemaal met een mooie aanval. Omdat Reflex in deze fase ook twee fouten maakte  was het zomaar 25-20.

In de derde set was Reflex aangeslagen en hun midspelers werden door de zwakke passing ook niet veel meer aangespeeld. De Reflex mannen,  die tegen Fusion de wedstrijd lieten kantelen (van Straten en Meijer) hadden nu een zeer laag aanvalsrendement. Bij Zaanstad liet Erwin Huinen zien dat hij op de weg terug is. Serverend en aanvallend was zijn rendement goed en dus werd dit de set van Erwin Huinen. Reflex boog het hoofd en het werd 25-17 voor Zaanstad. Een opsteker voor de komende wedstrijden.”

(Wedstrijdverslag van Andre Triep, teammanager Zaanstad. Foto Jan van den Noort, Arjen Schimmel, trainer coach Zaanstad)