Vizier op volleybal

 

Kan Side-Out stunt een vervolg geven?

AlgemeenBalRSZNadat de volleyballers uit Slagharen, Lutten en omgeving twee weken hebben mogen genieten van de daverende stunt tegen titelkandidaat Zaanstad wordt aanstaand weekend de competitie weer hervat en moet men weer vol aan de bak. Men treedt dan aan tegen de rode lantaarndrager uit de landelijke 1e divisie A, SSS uit Barneveld. De laatste thuiswedstrijd kon men in Slagharen een prachtige 5-punter tegen Zaanstad bijschrijven. De ingrediënten voor deze overwinning kwamen vooral voort uit de teleurstellende en zwakke vertoning in Zaanstad eerder dit seizoen en de daaruit voortvloeiende Zaanse hoogmoed.

Wetende dat Zaanstad uit één van de slechtste potten van het seizoen was en de Zaanse selectie vooral thuis prima resultaten boekt gaf Side-Out al enige hoop op een redelijk goed resultaat in eigen huis. Dat men dit beloond zag met de maximale 5 punten was een daverende verrassing en was een prachtige beloning voor het harde werken en de uitstekende teamspirit die de selectie ondanks het moeizame seizoen al maanden kenmerkt.

Voor aanstaand weekend zullen de ingrediënten uit andere zaken gehaald moeten worden. De uitwedstrijd werd een eenvoudige 4-0 overwinning voor Side-Out waarbij het spel degelijk was en SSS er weinig tegenover stelde. De gasten uit Barneveld bivakkeren al het gehele seizoen eenzaam onderaan de ranglijst en konden slechts één overwinning noteren. Voor Side-Out geldt dat aanstaand weekend de focus op het eigen spel gelegd moet worden en als men in staat is om taakbewust en degelijk te blijven spelen dan moet een goed resultaat mogelijk zijn.

Ook de geleverde arbeid in de trainingen en oefenwedstrijden van de laatste weken worden hopelijk aanstaand weekend passend beloond. Daarnaast is deze week midspeler Ivo van Veen weer voorzichtig gaan trainen na maanden van blessureleed, alleen komt de wedstrijd van aanstaand weekend voor hem nog te vroeg. SSS mag zeker niet onderschat worden en met de 10e plaats die Side-Out bezet is er ook totaal geen ruimte voor onderschatting. Om de overwinning op Zaanstad echt waarde te geven dient de wedstrijd van aanstaand weekend scherp en goed aangepakt te worden om zodoende belangrijke punten aan het totaal toe te voegen. De Slagharense selectie kijkt uit naar deze thuiswedstrijd en hoopt wederom op de steun van het thuispubliek.

Aanstaand zaterdag staat er wellicht ook nog een ander uniek moment te gebeuren. Het eerste damesteam kan voor het eerst in de jonge clubgeschiedenis kampioen  van de regionale 1e klasse worden en promoveren naar de regionale hoofdklasse, iets wat nog nooit eerder in de dameslijn gepresteerd werd in Slagharen e.o. 

Met tot op heden slechts 4 verliespunten in 17 duels is men bij minimaal een 3-1 winst, aanstaand weekend op de buren van Set Up uit Balkbrug, kampioen. Bij ieder andere uitslag is men afhankelijk wat de concurrentie later op de avond presteert. Iedereen is hierbij uitgenodigd om de dames naar het kampioenschap te stuwen en zodoende de beloning te zien voor de investeringen die ook in de dameslijn al voorzichtig beloond worden. Deze wedstrijd start om 16:00 uur en publiek is ook hier van harte welkom.

Aansluitend zal heren 1 om 19:00 uur aantreden tegen de gasten uit Barneveld en ook hier hoopt men op veel toeschouwers en natuurlijk een goede en sportieve pot volleybal.

(Voorbeschouwing van PR commissie Side–Out. Foto Jan van den Noort)