SVS neemt de leiding weer over

Sudosa – Desto leed donderdag avond op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Sovoco, 25-27 in de vierde set, maar herstelde zich zaterdag uitstekend door koploper SV Dynamo2 met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Op donderdag pakten ze de tweede set met 25-18 en verloren de overige met 21-25, 17-25 en 25-27. Zaterdag werd via 25-22 en 25-23 een 2-0 voorsprong genomen. SV Dynamo2 kwam terug in de wedstrijd na de 20-25, maar kon daarna geen tiebreak afdwingen. Sudosa won de vierde met 25-21. Door deze vijf behaalde punten bleven ze dat aantal voor op Side-Out, dat op de p/d plek staat in de eerste divisie A.

SVS Schalkhaar had een best weekend. Zelf met 4-0 van een mededinger om de bovenste plaatsen winnen en de andere concurrenten punten zien verliezen, moet als muziek in de oren hebben geklonken, toen de uitslagen bekend werden. SVS klopte Scylla met 4-0. Overduidelijk waren de standen 25-19, 25-13, 25-15 en 25-12. Dan is er geen twijfel mogelijk over de krachtsverhoudingen in het veld.

Eenzelfde uitslag boekte Side-Out tegen SSS2, dat daarmee gedegradeerd is. Met drie wedstrijden te gaan en 20 punten achterstand is de strijd gestreden en verloren. Side-Out liet er ook geen twijfel over bestaan beter te zijn dan de degradant, want met 25-14, 25-09, 25-16 en 25-17 was er geen enkele discussie of de winst wel terecht was.

Arvevo blijft meedoen om de koppositie, dit ondanks of juist dankzij de 3-2 op Boost / Donitas. Om die drie puntjes binnen te halen moesten ze in de vierde set via 25-23 een 1-2 achterstand wegwerken. De tiebreak werd met 17-15 gewonnen.

Olhaco won thuis met 3-2 van Zaanstad2 en is naar het linker rijtje geklommen. De vijfde set werd met 15-12 binnengehaald, nadat in de vierde de verlenging middels 25-22 was afgedwongen.