Geen drie maar twee punten voor Dynamo

Selectie en staf Dynamo TubbergenHet was niet het resultaat waar we vooraf de wedstrijd mee in gingen. We wilden tegen Vught niets anders dan de drie punten in eigen huis houden. Achteraf zijn we, na de dramatische eerste twee sets, blij met de twee punten die we toch nog uit het vuur hebben gesleept.  Qua wedstrijdverloop was het een spiegelende kopie van de heenwedstrijd.

VVC Vught liet aan het begin zien waar het voor naar Tubbergen was gekomen. Daar stond een heel timide thuisploeg tegenover. Vrouwen tegen meiden. In no-time was het al 0-7 waarna we pas het eerste punt maakte. VVC bleef uitstekend spelen en pakte elke bal van de grond. Via 7-18, 8-19 werd het 12-25 en daar was niets op af te dingen.

In de tweede set moest het anders en daar leek het aanvankelijk ook op. Passend kwam het beter aan en daardoor konden we in het begin meer variëren. Tot 7-7 ging het gelijk op maar daarna pakte Vught de draad weer op. In het vervolg maakten wij nog 8 punten tegen 18 van Vught. Een geweldige tegenvaller dat we de eerste twee sets zo dramatisch en zonder lef speelden.

In de derde set waren wij het die een kleine voorsprong namen. Bij 11-10 was het Vught die de eerste time-out van de wedstrijd nam. Bij 14-16 waren de rollen omgekeerd en was de eerste time-out voor ons. Het was tot dan toe nog steeds niet goed maar er werd in ieder geval wel keihard voor elk punt geknokt. Bij 14-18 begon het dan eindelijk te draaien. Manon Steggink voerde de serveopdracht perfect uit en gaf de bal pas weer bij 19-18 af. Aanvallend was het nu wel voor elkaar en we liepen door naar 23-19. Het werd weer spannend toen Vught op 23-21 kwam maar na de tweede Tubbergse time-out waren wij het die er een vierde set uit sleepten (25-22).

Onder aanvoering van Elisa Kalisvaart en Jilke Rikhof gingen we in de vierde set vrolijk door. Ook Sonja Posthuma had een mooi aandeel in de gescoorde punten. Dit keer waren wij de betere partij en via 7-3, 14-9 en 19-12 leek het op een vijfde set aan te komen. Maar Vught wilde niet van opgeven weten en kwam op 19-18. Op het juiste moment wisten we het op te pakken door goed te serveren en Vught daardoor onder druk te zetten. Het werd 23-20 en zonder moeite (gele / rode kaart voor Vught) werd het 24-20. Nog een keer gaven we de bal af om het 25e punt daarna te maken. Een zucht van opluchting ging door de Tubbergse sporthal.

De vijfde set begon met veel foutservices. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe in deze set, maar VVC wist als eerste een gaatje te slaan op 9-12. We kwamen echter weer langszij en scoorden vier punten op rij. Het eerste matchpoint werd ook ditmaal weer direct verzilverd (15-13), waardoor we na een kleine 2 uur volleyballen als winnaar van het veld liepen.

Zoals gezegd hadden we liever drie punten gehad maar dat zat er, zeker na de eerste 2 sets,  totaal niet in. Ik ben er wel heel erg trots op dat we na zo’n slecht begin de wedstrijd naar onze hand hebben gezet. Hopelijk hebben we hier in ieder geval van geleerd dat we altijd in ons zelf moeten blijven geloven. Want dat vertrouwen hebben we zeker nodig in de komende vier wedstrijden.

(Wedstrijdverslag van Raymond Keemers, trainer coach Dynamo Tubbergen)