Slordig Sudosa-Desto mist weer bonuspunt

AlgemeenBalRSZAfgelopen zaterdag kwam de selectie van Sneek2 op bezoek in Assen. Voor ons wederom een wedstrijd waarin we aan konden tonen dat het verschil op de ranglijst een terechte was. Vorige week werd er bij Sneek3 heel dom een set verloren, dus het was zaak dat we ons niet voor een tweede keer de kaas van het brood lieten eten.

De wedstrijd begon met de vertrouwde basisopstelling en dat leverde in de eerste set dan ook weinig problemen op. We hadden zelf de service en side – out redelijk op orde en Sneek 2 zette daar, met uitzondering van een uitstekend spelende libero, te weinig tegenover. Met name in het midden gedeelte van de set konden we vrij simpel onze voorsprong uitbouwen. Iris en Kirsten maakten veel directe punten en hebben samen de set ongeveer binnen getimmerd.  (25-18)

Set twee een ander wedstrijdbeeld. De dames uit Sneek hadden wat wissels ingebracht en hadden een duidelijke serviceopdracht meegekregen. Dit werkte uitstekend, Nijhuis Telecom Sudosa – Desto kwam enorm onder druk te staan. De hele set liepen we achter de feiten aan en het initiatief lag bij de Friezinnen. Pas bij 20-20 kwamen we langszij door een paar mooie directe punten. Dit gaf voldoende goed gevoel om de set uit te spelen en de winst werd dan ook gepakt. (25-22)

De derde set werd een walk over. Sneek kwam er in deze set niet aan te pas. Kirsten was blokkerend bijna niet te passeren en Iris wist mooie ballen te scoren in de rechtdoor. We wonnen deze set dan ook met 25-14.  En dan de vierde set, we hadden onszelf vorige week een slechte dienst bewezen door de laatste set te laten liggen, dus we waren gewaarschuwd. Maar daar bleken we niet al te veel van te hebben geleerd. Er werd slap begonnen aan de laatste set en net als in de tweede set sukkelden we achter de feiten aan.

Er was te weinig servedruk en ook te weinig variatie in de aanval. Zelf stonden we passend wel onder druk, en dat maakte ons spel veel te voorspelbaar. Door zelf veel te slordig om te gaan met onze kansen, hebben we wederom verzaakt de volle mep van vijf punten in Assen te houden. (20-25)

Dus weer wat bedrukte gezichten na afloop van de wedstrijd. Het voelde niet als een winst van vier punten, maar meer als het verlies van wederom een kostbaar punt.  Deze week maar hard trainen om alles en iedereen voor aanstaande zaterdag weer even op scherp te zetten. We zijn uitgenodigd om een leuke wedstrijd te spelen tegen trotse en verdiende koploper DeVoKo!

(Wedstrijdverslag van Magrietha Top, Nijhuis Telecom Sudosa – Desto)