Vizier op volleybal

 

Peelpush overklast mat Cito

PeelpushNextVolleyNa jarenlange meestal verloren strijd tegen het sterke,  uit Zeist komende Cito, was het op zaterdag 8 maart de beurt aan Peelpush om eens te winnen. Peelpush kennen de heren uit Zeist al een aantal jaren en over het algemeen werden de wedstrijden tegen dit sterke team verloren. In een wedstrijd waar Cito mat bleek te zijn won Peelpush nu met 3-0. Set standen: 25-20, 27-25 & 25-16.

De voorbereiding van Peelpush was alles behalve ideaal afgelopen week. Na een korte carnavalsbreak was de eerste training op donderdag weinig hoopgevend. Na de uitwedstrijd in Dordrecht wisten de heren van Peelpush dat sterk gestart moest worden om überhaubt een kans te maken tegen Cito. Dit gebeurde gelukkig ook. Set één werd sterk en gefocust begonnen, dit resulteerde ook meteen in een voorsprong die gedurende de set niet meer werd afgegeven. Cito kroop langzaam dichtbij maar kon geen gat slaan en de eerste set was met 25-20 voor Peelpush.

Set twee begon Cito sterk en wist een kleine break te maken. Toen enkele foutjes in het spel van Peelpush slopen wist Cito kansen te benutten en de punten te pakken. Echter gaf Peelpush niet op en wilde alle punten in Meijel houden. De break werd dicht gelopen en boven de twintig werden de punten heen en weer verdient. Enkele arbitrale beslissingen vielen in het voordeel van Peelpush uit en ook set twee ging nipt met 27-25 naar de mannen uit Meijel.

De uitwedstrijd werd ook met een 0-2 voorsprong begonnen maar ging uiteindelijk toch nog verloren met 3-2. Peelpush wilde er alles aan doen om dit scenario uit te sluiten. Wederom werd er scherp en geconcentreerd begonnen waar Cito geen antwoord op had. Alsof de mannen uit Zeist het al hadden opgegeven kwam Peelpush vanaf het begin op een ruime voorsprong. Fouten aan de kant van Cito maakten de 3-0 voor Peelpush via 25-16 tot en feit.

Dus eindelijk, na jarenlange verliespartijen tegen Cito was het Peelpush,  die als sterkste van het veld ging.  Volgende week wordt er gespeeld tegen kampioen kandidaat Inter Rijswijk. Niets lijkt Rijswijk nog in de weg te staan, op Peelpush na dan. Aan Peelpush volgende week zaterdag de taak om het feest zo lang mogelijk uit te stellen

(Wedstrijdverslag via  Mieke Basten, PR – manager Peelpush. Foto Wim Simons)