Vizier op volleybal

 

Peelpush wint net niet van Sliedrecht

PPvsSneekTijdens de derde doordeweekse speelronde van de play – offs ging Peelpush op bezoek in De Stoep bij Sliedrecht. Peelpush heeft een goede reeks achter de rug en zou die reeks graag door willen zetten in de wedstrijd tegen Sliedrecht. Dat dit vanzelfsprekend zou zijn, was niet het geval. Vooral tegen Sliedrecht moet je van goede huizen komen en dat wist de Peelploeg maar al te goed.

Ondanks dit besef werd er in de eerste set slap begonnen. Door een hoge opslagdruk wist Sliedrecht een gat te slaan. Peelpush vond geen manier om hier onder uit te komen en werd lijdzaam naar een 25-20 setverlies gebracht. In de tweede en derde set waren de rollen omgedraaid. Nu wist Peelpush goed te serveren en aan het net alert te zijn op alles wat terug kwam. Met de setstanden 20-25 en 15-25 leek Peelpush op een overwinning aan te sturen.

Niets was minder waar, de krachten leken een beetje op aan Meijelse zijde en Sliedrecht kon gemakkelijk (25-14) de stand weer rechttrekken. 2-2 en een barrage stond op het programma. Peelpush startte de vijfde set fel, 1-4 in Limburgs voordeel. Sliedrecht kwam echter net zo hard weer terug en ging met een voorsprong de kantwissel in. Niet heel veel later deden de twee teams niet voor elkaar onder en stond er 11-11 op het scorebord. Sliedrecht zette aan en liet zien waarom zij bovenaan staan in de kampioenspoule. Uiteindelijke speelden zij degelijk via 15-12 naar de wedstrijdwinst.

Wanneer je zo dichtbij een overwinning bent, is het moeilijk om tevreden te zijn. Maar Peelpush kan weer een puntje bijschrijven aan het totaal en bezet een derde plek op de ranglijst. Dat is toch wel iets wat niet onopgemerkt moet blijven. Aanstaande zondag treedt Peelpush in eigen huis aan tegen Eurosped en gooit ze weer alles in de strijd om de derde plek te verdedigen.

(Wedstrijdverslag via Mieke Basten PR – manager Peelpush, foto Wim Simons.)