Vizier op volleybal

 

Flamingo’s op de hoede voor VVC Vught

RSZFlamingoosNEen wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Topdivisie, dat wordt dus oppassen voor Flamingo’s. Want juist omdat VVC  in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is, zou het er wel eens fel aan toe kunnen gaan in Vught. Vught won niet voor niets van Ecare Apollo 8 een paar weken geleden en pakte vorige week niet voor niets een punt tegen Dynamo Tubbergen. En was het niet VVC Vught dat begin dit jaar punten afsnoepte van nummer twee Capelle en koploper Zwolle?

En daarbij is Flamingo’s natuurlijk ook niet vergeten dat in de voorbereiding op het seizoen van VVC werd verloren. Omdat in Gennep nog steeds het gevoel leeft dat de derde plaats binnen bereik is, en aan de andere kant de hete adem van nummer vijf Apollo in de nek wordt gevoeld, moeten er dus drie punten worden gepakt. Niets meer en niets minder.

De cijfers bekijkend moet dat ook mogelijk zijn. VVC heeft dit seizoen 2 keer gewonnen, Flamingo’s 12  keer. Flamingo’s won dit jaar al 42 sets, VVC pas 20. In punten staat Vught op – 215 en Flamingo’s op +85. Levensgevaarlijke getallen, want onderschatting ligt op de loer, maar een gewaarschuwd Flamingo’s telt voor twee.

De wedstrijden tegen VVC Vught zijn altijd bijzonder. Het is de minst verre uitwedstrijd  (nog geen 60 kilometer) voor de Gennepsen en dus is er min of meer sprake van een derbysfeer. Coach Joep van der Heijden zal zaterdag met een compleet fitte selectie vanuit Limburg naar  Brabant afreizen. 

VVC Vught – Flamingo’s, zaterdag 15 maart 19.15 uur, Martinihal.

(Voorbeschouwing van Herman Wissink, PR Flamingo’s dames 1)