Vizier op volleybal

 

Is FIZZ MAZ de wolf in schaapskleren?

FIZZmazDe mannen van FIZZ Meppel AZ gaan na de hectische wedstrijd van afgelopen zaterdag op zoek naar punten tegen de zwaarste opponent van dit seizoen. Afgelopen weekend voerden onbegrip, frustratie en hoog oplopende emoties de boventoon voor de Meppelers. Hoewel er in en om de gezellige Meppeler volleybalvereniging aardig wat reuring was, lijken de rijen gesloten en staat iedereen positief op scherp.

Deze week is door het eerste herenteam hard gewerkt om alle emoties te temperen en de neuzen weer dezelfde en met name de juiste kant op te krijgen en wordt er hard getraind om tegen koploper DIO Bedum goed beslagen ten ijs te komen.

Met een gedegen strijdplan en gezonde dosis vechtlust zullen de Meppelers proberen punten te snoepen bij de koploper. Midspeler Arjan Winter is voor de resterende vier wedstrijden toegevoegd aan de selectie van trainer Hans Hoekstra, een welkome ervaren aanwinst waarmee het team uit Meppel behoorlijk versterkt is. Arjan heeft jaren lang ervaring op 2e divisie niveau en heeft ondanks zijn lengte, wat aanvallend en blokkerend een pluspunt is, een groot verdedigend vermogen.

Dat zaterdag koploper DIO Bedum torenhoog favoriet is staat niet ter discussie, maar de mannen van FIZZ Meppel AZ zullen elke kans die ze krijgen willen verzilveren en als een wolf in schaapskleren afwachten om op het juiste moment toe te kunnen slaan.

Saillant detail bij deze wedstrijd is het weerzien tussen FIZZ Meppel AZ speler Tjarko Muis en DIO Bedum trainer Nico Huisman. Beide promoveerden met Side Out Slagharen naar de eerste divisie en behaalden vervolgens een nette 7e plaats. Beide hebben inmiddels de periode in Slagharen met gemengde gevoelens afgesloten en gezien de resultaten van de Slagharense formatie bleek dat een vertrek op het juiste moment.

Laten we hopen dat het weerzien zal uitmonden in een verrassende uitslag voor de Meppeler muggen waarmee het gat met directe concurrent Vovem ’90 verder wordt verkleind. De wedstrijd begint zaterdag a.s. om 19:00 in sporthal De Beemden in Bedum.

(Voorbeschouwing van Tjarko Muis, FIZZ Meppel AZ)