Vizier op volleybal

 

Simpele opdracht voor Orion: “Winnen!”

Oriond1RSZLanghenkel Orion dames 1 boekte afgelopen zaterdag een uiterst waardevolle 4-0 zege op koploper WSV.  Waardevol omdat de ploeg van trainer coach Dick Loman daardoor op 2 punten van WSV kwam, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Nu gaat het er in het vervolg van het seizoen om, om via deze winst te ‘cashen’.  Want het is precies zo als Dick het zelf verwoordt: “Het zal zaterdag tegen DeVolCo zijn zoals ook in tennis vaak gezegd wordt: ‘een break is pas een break als je daarna je eigen game houdt’.

Zo zal het dus voor ons zaterdag zijn, de waarde van de overwinning op WSV wordt pas echt waardevol als we ook van DeVolCo weten te winnen.  We hebben ons zelf weer in een kansrijke positie gemanoeuvreerd en daar zullen we ons dus qua spel en instelling en beleving naar dienen te gedragen.

Dat zal tegen DeVolCo vast niet vanzelf gaan, het grotendeels ervaren Deventer team zal ons het leven vast zuur willen maken in eigen huis. Maar het is zo simpel als wat voor ons: ‘winnen met zo ruim mogelijke cijfers en dan ’s avonds maar weer kijken hoe de rest gespeeld heeft.’  Dat klinkt allemaal makkelijk maar is het natuurlijk niet, onze serve zal zeer belangrijk worden en de strijd in het achterveld cruciaal.

We gaan er alles aan doen om de onze huid duur te verkopen, of dat voldoende is weten we zaterdagavond rond een uur of acht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.