Vizier op volleybal

 

Duitsland begint ook aan de play-offs

In Duitsland zijn de reguliere competities in de dames en heren Bundesliga ook afgelopen. VT Aurubis Hamburg heeft bij de dames slechts 4 schamele punten behaald en degradeert, de overige 10 teams gaan beginnen aan de pré play – offs en de play – offs. Onze oosterburen hanteren een ander systeem dan wij om tot de uiteindelijke landskampioen te komen.

De eindstand in de competitie was: 1> Dresden, 2> VC Wiesbaden, 3> Rote Raben, 4> Ladies in Black, 5> Schwerin, 6> Potsdam, 7> Münster, 8> VolleyStars, 9> Stuttgart en 10> Köpernicker SC.

De pré play – offs worden gespeeld door de teams op de plaatsen 7>, 8>, 9> en 10>. Het zijn ‘best of three’ wedstrijden, waarbij nummer 7> Münster tegen 10> Köpernicker SC speelt en 8> VolleyStars tegen 9> Stuttgart. De winnaars plaatsen zich voor de kwartfinales van de play -offs. De eerste wedstrijden zijn op 19 maart, een mogelijk derde wedstrijd is op de 25ste

De play – off kwartfinales beginnen op 29 maart. Ook hier ‘best of three’ wedstrijden. Dresden en VC Wiesbaden spelen tegen een van de twee winnaars uit de pré play – offs. Verder staan de ontmoetingen tussen 3> Rote Raben Vilsbiburg vs 6> SC Potsdam en 4> Ladies in Black Aachen vs 5> Schweriner SC op het programma.

Daarna vervolgen de winnaars uit de kwartfinales met de halve finales, weer ‘best of three wedstrijden’, en uiteindelijk wordt er om de ‘Meisterschaft’ gestreden in een ‘best of five’ serie, uiteraard door de winnaars van de halve finales.

Bij de mannen hanteren ze hetzelfde systeem. Maar omdat de Bundesliga 10 teams telt doen alle teams mee aan de pré play – offs of de latere play – offs. De eindstand was: 1> BR Volleys, 2> VfB Friedrichshafen, 3> Generali Haching, 4> TV Ingersoll Bühl, 5> Evivo Düren, 6> Moerser SC, 7> TV Rottenburg, 8> VSG Coburg / Grub, 9> CV Mitteldeutschland en 10> VC Dresden.

Moerser SC heeft aangegeven volgend seizoen niet meer in de Bundesliga te willen uitkomen en de toekomst van Generali Haching is nog onzeker. In Zuid – Duitsland zijn nog geen sponsoren gevonden die de noodzakelijke financiën ( 1 miljoen) in de club willen steken om het voortbestaan te garanderen.

De pré play – offs gaan hier tussen de nummers 7> en 10> alsmede tussen 8> en 9>. Ook middels ‘best of three’ duels. De winnaars stappen over naar de kwartfinales in de play – offs en moeten het opnemen tegen de nummer één of twee van de reguliere lijst.  De nummers 3> en 6> en 4> en 5> spelen de andere kwartfinales.  Dan wordt het traject vervolgd tot uiteindelijk waarschijnlijk BR Volleys en VfB Friedrichshafen elkaar in een ‘best of five’ serie om de titel gaan bestrijden.

gh @ Vizier op Volleybal.