Vizier op volleybal

 

De play-offs in België

Onze Zuiderburen hanteren weer een ander play – off systeem dan hun Noorderburen en onze Oosterburen. Daar worden zelfs bij de dames en heren verschillende manieren gehanteerd om de kampioen te bepalen. De reguliere competitie is er ook al afgelopen en de play – offs, de play – outs en de play – off 1 en play – off 2 zijn volop bezig.

Bij de dames zijn er in de play – off 1 competitie drie wedstrijden gespeeld. Aan de leiding gaat Kieldrecht met 15 punten, gevolgd door Charleroi (10 punten), VDK Gent (4 punten) en Oudegem (1 punt). Aan de play – off 2 competitie doen zes teams mee, die er inmiddels al 5 wedstrijden op hebben zitten. De rangschikking daar is Oostende (17), Faciennes (15), Zoersel (15), Datovoc Tongeren (6), Michelbeke (6) en als laatste Blaasveld (1). Met tussen haakjes de behaalde punten.

Voor de verdere gang van zaken na de play – off  1 en play – off  2 ronde en de consequenties die de behaalde uiteindelijke positie heeft verwijzen we naar het artikel op VoV onder:

 http://www.vizieropvolleybal.nl/archieven/25920   

De mannen in België hebben na de reguliere competitie de splitsing in play – offs en play – outs gemaakt. In de laatste groep spelen VDK Gent, Guibertin en Waremme. Daar is tot nu 1 wedstrijd gespeeld. Gent heeft 3 punten. Guibertin staat op 2, de startbonus, en Waremme op 1.

In de kampioenspoule zijn er twee wedstrijden afgewerkt. De stand daar is, met weer tussen haakjes de punten tot nu toe: Knack Roeselare (9), Asse – Lennik (7), Antwerpen (7), Noliko Maaseik (6), Prefaxis Menen (3) en Duvel Puurs (1).

gh @ Vizier op Volleybal.