Rivo’s Reggehal schudt op grondvesten

Rivo H1 - Lycurgus H1, 15-03-2014 542 (Kopie)Rivo H1 - Lycurgus H1, 15-03-2014 546 (Kopie)In Rijssen leverden Rivo en Abiant Lycurgus zich een play – off gevecht zoals dat behoort op de belangrijke  momenten,  als het er voor beide teams op aan komt. Rivo begon ijzersterk met 25-23 na 19-16, een verschil dat Lycurgus niet meer dicht kreeg. De 25-21 in de volgende set was tijdens het setverloop nog duidelijker dan de eindstand doet vermoeden. Op een gegeven moment was het verschil bij 18-11 liefst 7 punten.

Rivo verslapte in de derde set, Chad Mercado, gewisseld in de tweede set, had bijgetankt en Lycurgus vocht zich terug in de wedstrijd via 18-25. In de vierde set ging het van beide kanten hard tegen hard, op het scherpst van de snede, met gele kaarten voor beide coaches. Geen duimbreed gaven de team elkaar toe met tussenstanden 8-8, 14-14, 21-21 en 23-23. De foutserve en de Lycurgus treffer beslisten de set met 23-25. Tiebreak. Na de veldwissel bij 6-8 maakte Lycurgus 7-10 en 9-12. Rivo capituleerde niet, 13-13, 14-14 en uiteindelijk 20-18 en 3-2.

Wouter ter Maat scoorde voor Rivo 30 keer, waarvan 5 via het blok. André Ebbekink kwam blokkerend tot eenzelfde aantal. Bij Lycurgus was Chad Mercado 23 keer succesvol, Dennis Borst maakte er blokkerend  ook 5.

Prins / VCV behaalde tegen Kootfin Taurus de eerste zege in de play – offs. En een duidelijke want de 3-0 via de setstanden 25-20, 25-13 en 25-18 laten daarover geen twijfel bestaan. Harmen Arendshorst was met 9 treffers in de eerste set prima op dreef, totaal kwam hij tot 20 scores. Peter Ogink maakte 4 blokpunten bij VCV. Bij de gasten had Ralph van Gasteren met 9 scores de meeste punten achter zijn naam.

In de eerste set had VCV bij 19-16 drie punten verschil te pakken, die bouwden ze uit naar 25-20. Vroeg in de tweede set deelde de thuisploeg een stevige tik uit door van 4-3 via 7-4 naar 11-4 uit te lopen. De 5-1 achterstand kon Taurus in de derde set bij 10-9 een heel eind goedmaken, maar uiteindelijk werd het een toch nog dikke 25-18 nederlaag.

Landstede Volleybal rekende in Zwolle voor de tweede keer in de play – offs af met Draisma Dynamo. En had daarmee het smetje van twee nederlagen in de reguliere competitie weggewerkt. De 3-0 via de setstanden 25-21, 25-18 en 25-22. In de openingsset maakte Landstede het verschil na 18-19 achter en 21-20 voor. In de volgende doorgang liep de ploeg van Redbad Strikwerda na 13-12 uit naar 16-12, 19-15 en 23-16. En in de derde set pakten de Zwollenaren opnieuw in de finale na 21-21 de big points voor 25-22.

De stand na 6 wedstrijden in de play – off ronde is nu: Landstede 21 punten, Lycurgus 13, Rivo 13, Dynamo 11, Taurus 6 en VCV 5. Aanstaande woensdag staat de volgende ronde in de agenda.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  Jan van den Noort.