Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 handhaaft zich in Eredivisie

Brahim_DickSpringendal Set-Up ’65 is erin geslaagd om zich één wedstrijd voor het eind van de play-outs duidelijkheid te verschaffen omtrent de afloop ervan. Met de uitwedstrijd tegen New Nexus Apps Lycurgus nog voor de boeg is Ootmarsum ook volgend seizoen verzekerd van wedstrijden op Eredivisieniveau. Het Eredivisieschap werd gisteravond in Apeldoorn met een jaartje verlengd. Set-Up ’65 had één puntje nodig en pakte er twee.

Het beslissende punt was na twee sets binnen. In de openingsset pakte de ploeg uit Ootmarsum via 9-14 en 13-19 een grote voorsprong die ze tot 20-25 vasthielden. Ilse Oude Luttikhuis ( 5 punten), Leone Wiersma (4 punten) en Marleen van Benthem ( ook 4 punten) waren scorend nadrukkelijk aanwezig in deze set. Lisette van de Kemp ( 5 punten) liet zich bij SV Dynamo zien.  De overmacht van de gasten in de tweede set was groot. Na de 4-6 bouwden ze aan een 5-13 en 9-19 voorsprong. Het behoud van de Eredivisie  was toen wel duidelijk. Na 10-20 kon SV Dynamo nog wat terugdoen (15-22), maar bedreigend werd het niet meer gezien de 17-25 setstand en dus 0-2 wedstrijdstand.

Een omgekeerd beeld in de derde set. Set-Up bleef te lang met het hoofd in de wolken en was niet tijdig terug op aarde om Dynamo van repliek te dienen toen ze in het middendeel naar 17-13  en 19-13 uitliepen. Daarnaast had libero Judith Kamphuis een liesbklessure opgelopen, Ilse Oude Luttikhuis nam haar taak over en dat zorgde voor nogal wat afstemmingsproblemen. De set ging met 25-15 verloren.

De ploeg van Brahim Abchir kwam in de vierde set weer beter voor de dag, maar verzuimde in de finale door te drukken. Een 17-20 voorsprong werd een 21-20 achterstand. Aan het eind van de set dacht Set-Up de buit binnen te hebben maar ze hadden  geen antwoord op de vechtlust van Dynamo. Dynamo rook haar kans en benutte die. Via 23-21 werd het 25-23 en 2-2.

Beide teams wisten zich verzekerd van een puntje, de verlenging zou uitmaken wie dat mocht verdubbelen. Dat lukte dus met 14-16 aan de gasten, die een vroege en vlotte 1-5 stand met 2 punten verschil aan de finish brachten. Lycurgus heeft nu de loodzware taak om in de resterende twee wedstrijden het verschil van 4 punten met SV Dynamo weg te werken. Op 23 maart spelen ze thuis tegen Set-Up en een week later reist Dynamo naar Groningen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood. Brahim Abchir