Zimpel/VCV verliest spannende vijfsetter

160222VCVjuicht

Na een week rust mocht Zimpel / VCV afgelopen zaterdag weer aantreden tegen Spaarnestad. Op voorhand beloofde het een spannende strijd te worden, omdat de ploegen maar twee punten verschil hadden op de ranglijst. De prognose voorspelde een 3-2 overwinning voor Spaarnestad.

Omdat de wedstrijd er voor nogal uit liep, werd er na een rommelige voorbereiding op het veld er naast, pas ruim een half uur later gestart. Coach Luuk Jothmann stuurde Luke Schut, Nadia Koraichi, Anne Brouwer, Denise Dear, Valerie Ippel, Marjolijn van Haarlem en libero Kelly Bolink het veld in. Er werd matig begonnen. De focus leek niet helemaal aanwezig en het spel leek erg ongeïnspireerd. Desondanks kwam Zimpel/VCV nog wel op een setpoint maar het was Spaarnestad die er met 26-24 met de eerste set vandoor ging.

De tweede set was het spel van de dames uit Veenendaal hetzelfde als die in de eerste set. Er werd ingehouden gespeeld, zonder durf. Lisinka Pieterse werd in het veld gebracht voor Luke Schut en ondanks dat zij sterk inviel ging deze set  na een gelijk opgaande strijd met veel rally’s ook met 25-23 naar Spaarnestad.

De derde set leek weer een kopie te worden van de voorgaande sets, maar bij een 14-9 achterstand ging er een knop om bij Zimpel/VCV. Er werd alles of niets gespeeld en het eigen spel kwam naarmate de set weer terug. Mede dankzij een goede blokkering van Anne Brouwer en rake klappen van Denise Dear ging deze set met 23-25 naar Zimpel / VCV.

Dit spel wist Zimpel/VCV vast te houden in de vierde set. Kelly Bolink, die na enkele weken blessureleed weer in het veld stond en een goede wedstrijd speelde, bracht de passjes keurig aan het net en haalde belangrijke ballen van de grond. Valerie Ippel liet even zien hoe een perfect kill block er uit ziet en ook deze set ging met 20-25 naar Zimpel / VCV.

In de 5e set leek de koek op bij Zimpel/VCV. Spaarnestad nam al snel een ruime voorsprong en gaf deze niet meer weg, waardoor zij terecht deze set wonnen en  na ruim twee uur het veld mochten verlaten met een 3-2 overwinning op zak.

Hiermee houden we twee punten over aan deze wedstrijd, wat we als een echte teamprestatie kunnen zien. Met vechtlust en enthousiasme wisten we ons eigen spel in de derde en vierde set weer terug te vinden, het spel wat we de laatste wedstrijden kwijt zijn. Het geeft vertrouwen om dit goede spel weer te hebben gespeeld en hopelijk kunnen we dit de volgende wedstrijden doorzetten.

(Wedstrijdverslag van Marjolijn van Haarlem, Zimpel / VCV. Foto idem)