Zalsman / Reflex weet weer te winnen

IMG_1742 (Kopie)

Afgelopen zaterdag werd er een belangrijke wedstrijd gespeeld door Zalsman/Reflex. In de afgelopen weken werd er door de Kamper dames kansloos verloren tegen ploegen uit de top 3 van de eerste divisie. Met deze wedstrijd, tegen VCV uit Varsseveld de nummer vier van de competitie, hoopten de dames van Reflex deze slechte serie tot een einde te brengen.

In de eerste set werd er goed gestart.  Passend was Reflex direct bij de les en daardoor kon er direct druk bij VCV worden neergelegd. Aanvallend was vooral Hylkje Meijkamp niet te stoppen. Hoewel Varsseveld nog een eindsprint inzette was het gat te groot en won Zalsman/Reflex de set met 25-21.

In de tweede set leek er van de scherpte weinig over. Met aan het begin van de set veel eigen fouten aan Kamper zijde werd het voor VCV makkelijk een gat te slaan. Aan het einde van de set werd er steeds voorzichtiger gespeeld door Reflex. Daardoor maakten ze geen aanspraak op de winst en de set ging met 17-25 naar VCV.

In de derde set leken de eerste paar punten wel om een finale te gaan. Er werden aan beide kanten onmogelijke ballen van de grond gehaald en de rally’s duurden lang. Reflex pakte de juiste instelling weer op: knokken tot je erbij neervalt. Met overtuigende aanvallen van o.a. Marleen Lieftink stond Reflex tot de helft van de set steeds aan de goede kant van de score. Dit harde werken leek wel wat kracht te kosten want aan het einde van de set was het VCV dat de punten maakte. Maar Reflex gaf zich niet gewonnen. Door een goede serviceserie van Colinda Makken en een aantal kill blocks wist Zalsman/Reflex de set in een spannende slotfase met 29-27 te winnen.

Waar deze winst vertrouwen zou moeten geven voor de vierde set, bleek dit zeker niet het geval. Een herhaling van de 2e set leek zich voor te doen. De scherpte ontbrak wederom in deze set. Ondanks de inbreng van de goed passende Annika Habing uit dames 2, die vandaag mocht ondersteunen i.v.m. het ontbreken van de zieke Lian Heestermans, wist Reflex de slechte set niet om te buigen. Deze set ging met 18-25 naar de dames uit Varsseveld.

In de vijfde set stond Reflex er gewoon weer. Met een goede servicedruk, overtuigende aanvallen en hoog blok lukte het Varsseveld niet om uit te lopen. Ook al speelden zij niet slecht, Reflex leek net wat overtuigender. Het bleef spannend tot het einde en daarom was de vreugde des te groter toen Zalsman/Reflex de set en dus de wedstrijd binnenhaalde met 15-13!

Deze belangrijke overwinning zorgt voor een plekje omhoog op de ranglijst. Belangrijke punten dus. Deze stijgende lijn gaat zeker worden doorgezet en de meiden hebben veel vertrouwen opgedaan. Met twee uitwedstrijden en twee vrije weekenden op de planning is het pas 19 maart weer tijd voor een thuiswedstrijd. Het is dan wel super saturday,  zowel dames 2, dames 1 als heren 1 speelt dan thuis in de Reflexhal. Hopelijk tot dan!

(Wedstrijdverslag van Eline Kieftenbeld, Zalsman / Reflex. Foto Jan van den Noort)