Vizier op volleybal

 

Donitas dames 3 dag der zelfredzaamheid

DonitasshirtsRSZ

Zonder coach en met een paar meiden die deze week ziek zijn geweest trokken wij desalniettemin in strakke bodybuilder wedstrijdshirtjes vol goede moed ten strijde tegen de dames van Olhaco.

In hun voorbeschouwing werd gesproken over dat wij “van de zes wedstrijden tegen Olhaco slechts 2 hadden gewonnen en 8 van de 7 hadden verloren’. Of zo iets. Een zin waar zelfs de hoogopgeleide dames van Donitas na drie keer lezen niet uit kwamen.

Er werd geconcludeerd dat deze zin niet helemaal juist was. Oftewel: voor ons stond het gewoon 0-0. Met de twee aanvoerders als semi coaches begonnen we goed aan de wedstrijd. Dit werd echter niet gewaardeerd door de tweede scheidsrechter; het was niet de bedoeling dat we als speler gingen coachen. Toch werd met 23-25 Olhaco toch maar mooi ingemaakt.

De drie sets hierna ging het toch allemaal wat moeizamer. Er werd wel hard gevochten! Allemaal tactieken, wissels en peptalks werden bedacht maar het mocht niet baten. Olhaco trok met 25-22, 25-20 en 25-21 telkens aan het langste eind.

Volgende week mogen wij het opnieuw proberen tegen VC Zwolle. We hebben nog wat goed te maken, in Zwolle hebben wij 14 november 3 sets teveel cadeau gedaan.

(Wedstrijdverslag van Meike Klaibeda, Donitas dames 3)