Belangrijke zege Slöetjes en Buijs

Lonneke

In de Turkse competitie stond het duel tussen de nummer twee (VakifBank) en drie (Galatasaray) voor afgelopen weekend op de wedstrijdkalender. VakifBank had eerdere competitie topwedstrijden tegen Fenerbahce (3-1) en Vitra Istanbul (3-2) verloren, waardoor ze vier punten achter lagen op koploper Fenerbahce, maar wel twee voor lagen op Galatasaray.

Het werd een duel met een nogal wisselend niveau gezien de setstanden in de eerste (13-25), derde (25-15) en vijfde set (5-15). Alleen in de tweede was het spannend (27-25), de vierde was met 18-25 voor de ploeg van Guidetti, en daarmee ook de 2-3 zege.

In de openingsset liep VakifBank van 1-6 via 4-10 naar 8-18.  Anne Buijs, die totaal 12 keer scoorde, maakte de set af.  VakifBank stond bij 24-25 op setpoint in de tweede set, een ‘hücum hatasi’, een aanvallende fout,  besliste de set na 26-25 echter in het voordeel van Galatasaray, dat in de volgende set ook fors uithaalde. Na de 18-15 serveerden ze de set in één keer uit.

VakifBank kon de 2-1 achterstand in sets met een tussensprint van 15-11 achter naar 16-19 voor en 18-25 winst in de vierde set wegwerken. Die klap kwam Galatasaray niet meer te boven. In de tiebreak ging het via 1-4 en 3-10 naar 5-15.

Lonneke Sloetjes scoorde 17 keer, werd daarmee echter geen topscorer. Midspeelster Milena Rasic pakte die titel met 20 punten, waaronder  zeven blokpunten. Robin de Kruijf speelde niet.