Verlies Meijners/Beliën in topper Italië

FloorenYvon

In de Italiaanse Serie A1 stond gisteren het duel tussen de nummer één en twee op de wedstrijdkalender. De nummer twee Piacenza van Floortje Meijners en Yvon Beliën kreeg de nummer één, Conegliano,  op bezoek. Onderling verschil één puntje.

Dat verschil was na de wedstrijd vier punten, Conegliano won met 1-3 via de setstanden 25-20, 16-25, 21-25 en 24-26. Nadat de eerste set door Piacenza gewonnen was, liep het in de volgende stroef. In de tweede was het verschil bij de tweede technische time out al vijf punten in hun nadeel (16-21) en daarna maakten de bezoekers de set in een keer uit. De vier punten verschil bij 16-21 in de derde set hielden de gasten tot het eind vast. In de vierde doorgang, waar de tiebreak voor Meijners en Beliën op het spel stond, begon Piacenza met 21-19 voor aan de big points. Conegliano scoorde echter meer big points dan Piacenza en won met 24-26.

Floortje kwam tot 16 punten, Yvon tot 8 in drie sets. De laatste speelde ze niet. Hun teamgenote Indre Sorokaite werd met 21 punten teamtopscorer, Megan Easy van Conegliano kreeg er 23 op naam en werd daarmee de vaakst scorende speelster van de partij.

Scandicci (Judith Pietersen) en Bergamo ( Celeste Plak) hadden op papier niet van die moeilijke tegenstanders. Scandicci moest uit naar rode lantaarndrager Firenze en Bergamo trof thuis Vicenza, de nummer elf in de stand. Het werden qua resultaten teleurstellende wedstrijden voor onze landgenotes.

Scandicci kwam met 0-2 voor (11-25 en 19-25) maar verloor de derde set met 25-20. Judith Pietersen kwam er in de derde set voor Valentina Fiorin in, Sara Loda schoof naar de positie van Valentina en Judith ging op de plek van Sara spelen. Echt goed pakte dat vooreerst niet uit. Ook de vierde set werd verloren, met 25-21. In de tiebreak herstelde Scandicci zich en bleef  met 13-15 aan de goede kant van de score. Judith scoorde 10 keer, ploeggenote Sara Loda pakte er 26 mee.

Bergamo lukte het niet om thuis van Vicenza te winnen. Het werd 1-3. De 25-13 in de openingsset werden gevolgd door twee sets, die in de verlenging beslist werden. Met 28-30 en 25-27. De vierde set pakte Vicenza met 22-25. Celeste Plak speelde drie sets en scoorde zeven keer.

De overige uitslagen waren: Club Italia vs Bolzano 3-1, Casalmaggiore vs Busto Arsizio 3-2 en Montichiari vs Novara 0-3. Hetgeen de volgende stand in de top tot gevolg heeft: Conegliano 46 punten, Piacenza 42, Novara 40 en Casalmaggiore ook 40. Dat is de top vier. Scandicci staat zesde met 30 punten en Bergamo zevende met een puntje minder.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Blok Floortje Meijners en Yvon Beliën.