Peelpush kijkt trots terug op Final Four

PeelpushH1nieuw

Trots is het juiste woord om het gevoel van Peelpush Heren 1 op dit moment te omschrijven. Afgelopen weekend was dan eindelijk het langverwachte Final Four weekend. Een weekend waar spelers, staf en leden van Peelpush al enige tijd vol smacht naar uitkeken. In eerste instantie puur om het feit dat de heren het finale weekend gehaald hadden, maar natuurlijk zou een stunt een prima kers op de taart geweest zijn. Landstede dacht daar uiteraard anders over en deed wat van hen verwacht werd en won overtuigend met 3-0.

Peelpush begon terughoudend aan de eerste set en leek onder de indruk te zijn van regerend landskampioen en veelvoudig bekerwinnaar Landstede. In de eerste set had de equipe van Guido Gortzen niks in te brengen tegen het solide spel van de Zwolse formatie. De eerste set ging ook met ruime cijfers naar Landstede, 25-14.

Set twee leek er wat meer vertrouwen in de Meijelse groep te verschijnen en er werd met meer overtuiging en durf gespeeld. Nog bleek dit niet voldoende om het Landstede moeilijk te maken. Ook de tweede set ging vrij eenvoudig naar Zwolle, 25-19.

‘Last best’. Alsof Peelpush alles voor het laatst bewaard had vlogen ze er in set drie onbevangen en met veel risico in. Dit resulteerde zelfs in een kleine voorsprong. Het meegereisde Meijelse publiek kreeg toch nog een echte wedstrijd voorgeschoteld. Lange rally’s en mooie verdedigingsballen werden in het voordeel van Peelpush beslist. Bij een stand van 11-15 in het voordeel van Peelpush liet Landstede wederom zien dat het al jaren tot de absolute volleybal top van Nederland behoort. Het schakelde het eigen niveau bij en liep de achterstand binnen een mum van tijd dicht. Daarna stormden ze door naar de eindzege en een plek in de finale van de nationale beker. Ook de derde set werd gewonnen door Landstede, 25-20.

Het Final Four avontuur voor Peelpush was voorbij. Een avontuur waar met trots op teruggekeken kan worden. Peelpush Heren 1 schreef clubhistorie en is een geweldige ervaring rijker. Even mochten ze proeven aan het beste volleybal niveau wat Nederland te bieden heeft en waar ze hopelijk volgend seizoen deel van uit mogen maken.

Gezien de wedstrijd had er voor Peelpush qua spel meer ingezeten, alleen in de derde set haalden ze hun eigen niveau. Het verschil met topploegen in Nederland is groot, dat maakt het behaalde resultaat van Peelpush nog specialer. Om als amateurs zich te mogen meten met Nederlandse top maakt deze ervaring er één om nooit meer te vergeten!

De heren krijgen even rust na alle intensieve weken, komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. Echter moet wel nog de wedstrijd tegen DIO/Bedum ingehaald worden, deze stond namelijk gepland op zondag 21 februari. Een vervangende datum is nog niet gevonden.

Na deze korte rustpauze zal Peelpush zich weer vol focussen op de competitie en het te behalen doel, kampioen in de Topdivisie!

(Wedstrijdverslag van Ivo Naus, Peelpush. Foto Wim Simons)