Utrecht laat zich niet verrassen

UtrechtNieuw2015

Na een geweldige overwinning op Ecare Apollo 8 vorige week zaterdag, mocht dames 1 deze week aantreden tegen Krekkers. De ploeg uit Mariaparochie had een tribune vol fanatieke supporters, enthousiaste mini’s en jeugd om hen te ondersteunen. De eerste set werd begonnen met Anna, Janine, Lisanne, Jesca, Kristy, Lisa en Annemijn. Dankzij de overtuiging en het enthousiasme van Krekkers en een onzuivere start van ons, domineerden de Tukkers in de eerste set. Op een stand van 24-16 werd Maartje ingezet om met haar service het tij te keren. Na vier fantastische servicebeurten van Maartje trok de thuisploeg toch de eerste set naar zich toe. (25-20)

Vol goede moed startten we de tweede set en ook toen bleek de scherpte te ontbreken. Hier en daar werden veel individuele fouten gemaakt wat voor een spannende set kon gaan zorgen. Uiteindelijk was daar onze Farmer die met haar snoeiharde ballen een aantal belangrijke punten wist te scoren. (23-25)

Gedurende de wedstrijd wisten wij minder individuele fouten te maken. Hoewel onze servicedruk steeds sterker werd, liet de club uit Mariaparochie het er niet zomaar bij zitten. Side-outs werden over en weer gescoord. De omloopbal bleek voor Krekkers keer op keer een verrassing en Anna en Janine maakten hier gretig gebruik van. De derde set eindigde in het voordeel van Utrecht. (22-25)

De vierde set begonnen we sterk met een 0-4 voorsprong. Het vertrouwen binnen het team leek hoger dan in voorgaande sets. Hoewel het spel niet te vergelijken was met de wedstrijd van vorige week, konden we toch wat mooie dingen laten zien. Ondertussen kwam Tessa erin en ook Maartje mocht haar kunsten weer vanaf de servicelijn vertonen. We creëerden onze eigen kansen en maakten deze in veel gevallen ook af. Dit resulteerde in een 1-3 overwinning voor VVU. (23-25). De dames uit de Domstad staan nu vierde in de competitie!

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Flamingo’s op het programma. De ploeg uit Gennep is koploper en komt op bezoek in een kolkende sporthal tijdens de relatiedag in de Galgenwaard. De wedstrijd start om 17:30 uur maar het is zeker de moeite waard om wat eerder te komen. Tot dan!

(Wedstrijdverslag van Kristy Beyazkaya, VV Utrecht)