Keistad wint eindelijk van Olhaco

IMG_1930 (Kopie)

Uit verhalen bleek echt dat Keistad ooit een keer van Olhaco gewonnen had. Maar eigenlijk kon niemand zich dit herinneren. Zaterdag werd in een vreemde wedstrijd dan toch gewonnen met 3-2 en waren het wederom belangrijke punten die de Amersfoorters in eigen huis hielden.

Na twee eerdere overwinningen had Keistad de aansluiting met de rest van de ranglijst weer gevonden. Maar nog steeds stond het op een 10e plaats die promotie- /  degradatiewedstrijden aan het einde van het seizoen betekenen. Tegenstander Olhaco stond op de plaats waar het eigenlijk al jaren eindigt: net onder de top en boven de hele grote middenmoot.

De eerste twee sets liet Keistad direct zien dat het veel vertrouwen over gehouden heeft aan de vorige twee wedstrijden. Passend hadden libero Michiel Bakker en passer/loper Joost de Mie het uitstekende onder controle voor Keistad, terwijl de ploeg zelf veel servicedruk kon ontwikkelen. De Hoogeveners konden hun sterke midden hierdoor niet bereiken en het werd een voorspelbaar spelletje om op in te stellen voor de thuisploeg.

Hoe anders verliepen set drie en vier, de setstanden laten dat wel zien. Bij Keistad ging ineens heel veel fout, terwijl Olhaco liet zien dat het gewoon goede spelers in het team heeft. De wisselmogelijkheden van coach Marcel Ruijterlinde werden volop gebruikt, maar het mocht niet baten.

De vijfde set blijft dan een kleine loterij en kan er van alles gebeuren. Als herboren begon Keistad de set en liep het snel uit. Een goede serviceserie aan de kant van de bezoekers bracht de spanning iets terug, zodat er bij 8-6 gewisseld moest worden. Waar een maand geleden de wedstrijd hierdoor mogelijk werd weggegeven, is het tekenend dat deze set vrij simpel binnen gehaald werd en eindelijk een overwinning op Olhalco behaald werd. Door deze overwinning stijgt Keistad naar de 7e plaats op de ranglijst, maar is het nog allerminst veilig.

Aanstaande zaterdag zal Keistad in Groningen het op moeten nemen tegen de nieuwe nummer 10, Lycurgus. Een ploeg die thuis veel sterker is dan in de uitwedstrijden, waardoor het niet gemakkelijk zal worden.

Keistad – Olhaco 3-2, setstanden 25-20, 25-18, 13-25, 13-25 en 15-8

(Bron persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.)