Vizier op volleybal

 

VC Velden neemt koppositie over van Ledub

logovcveldenRSZ2Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Roosendaal op de planning. Aangezien de 4-0 uitslag thuis tegen Roosendaal ook andersom had kunnen zijn, wisten we dat het nog wel eens een lastige pot kon gaan worden. Vol goede moed gingen we daarom richting Roosendaal om punten te pakken. 

In de eerste set moesten we weer even opstarten. We kwamen langzaam maar zeker op gang, waardoor het voor Roosendaal niet mogelijk was om de set te pakken. Dit ging niet zonder slag of stoot helaas, maar de set werd binnen gehaald met 17-25.

De tweede set verliep al beter en we gingen meer volleyballen. We stonden weer op scherp en door goed te serveren haalden we de set binnen met 12-25. Dit gaf ons vertrouwen voor de altijd lastige derde set. Hierin kregen we het toch even lastig. Door fouten aan onze kant kon Roosendaal dichterbij komen en zelfs voorbij gaan, waardoor we even een paar scheppen er bovenop moesten doen. Door de rust in het spel van Ivon en de goede serve van Sanne B, werd de set toch nog omgegooid en binnengehaald met 22-25. 

In de vierde set verliep het ook nog wat rommelig, waardoor Roosendaal weer een voorsprong kon pakken. Ook toen lieten we zien dat we het daar niet mee eens waren. Onder andere een sterke serve beurt van Emmy zorgde voor het binnenhalen van de set met een stand van 21-25.

De volle vijf punten gingen mee naar huis, waar we natuurlijk super blij mee waren. 

Wat ons nog enthousiaster maakte, was het feit dat Ledub (toen nog koploper),  verloren had met 1-3. Dit betekent dat wij, VC Velden dames 1, op dit moment koploper zijn in de tweede divisie met een voorsprong van 3 punten en dat we er alles aan gaan doen om dit vast te houden!

Volgende week mogen we ADC ontvangen, momenteel 4e op de ranglijst, wat een spannende wedstrijd kan gaan worden.  Ook moet Dames 2 van Velden tegen Ledub spelen, waarbij ze dus alle steun nodig hebben om punten te pakken tegen de nummer 2!

Dus jullie agenda voor zaterdag 27 februari:  17:00 VC Velden – ADC en om 19:15 uur VC Velden D2 – Ledub D1.  Be there!!

(Wedstrijdverslag door Bregje Wijnhoven, VC Velden).