Rivo pakte ff vier . . . . in mmmm

_MG_6346

Afgelopen zaterdag zijn we ff naar mm geweest, oftewel: even naar Emmen! Er stonden weer vijf  belangrijke punten op het spel, dus na twee weken serieuze voorbereiding op de wedstrijd en wat ontspannende olifanten-praat in het busje waren we helemaal klaar voor de spannende wedstrijd.

Helaas bleken wij, in tegenstelling tot het busje, op diesel te lopen en kwamen we wat traag op gang. Ook had Emmen het blok goed staan, waardoor we met onze aanval niet veel puntjes scoorden. Redenen voor Jeffrey om na een aantal punten het team naar de kant te halen en toe te spreken. Dit was precies wat we nodig hadden, want het spel werd minder chaotisch en de nodige puntjes werden gescoord. De achterstand werd omgebogen in een mooie voorsprong die we vast hielden tot het einde van de set: 19-25.

In de tweede set wisten we dit spel goed vast te houden! We hielden constant een kleine voorsprong op Emmen en hebben de set goede servedruk en vertrouwen in de setwinst netjes uitgespeeld: 23-25.  Maar dan de derde set… De servedruk zakte weg, waardoor de lange aanvalsters van Emmen aanvallend gevaarlijker werden. En ons spel werd chaotisch, waardoor onze aanvalsopbouw juist magertjes was. De set had een spannend verloop met een aantal leuke en lange rally’s, maar met een minder leuke eindstand: 25-22.

Voor de vierde set begon hebben we elkaar enthousiast toegesproken dat we die vierde set zouden gaan winnen. 1-3 zou het worden! We startte de set weer met beter spel, maar ook Emmen was goed bezig. Dus weer die lange rally’s wat het allemaal nog spannender maakte. Tegen het einde van de set was de stand nog vaak ongeveer gelijk. Tijd om onze topserveerster Liza Mollink in te zetten, want die heeft zowel in deze wedstrijd als vorige wedstrijden bewezen altijd gevaarlijk én betrouwbaar te zijn.

En ook nu leverde het weer de juiste druk en een zetje richting de overwinning op. Met verzorgt spel pakten we de belangrijke puntjes aan het einde van de vierde set en stond Eva Ellenbroek bij 24-25 op de achterlijn om met een mooie ace de wedstrijd naar een 24-26 overwinning brengen!

Blij met de vier behaalde punten zijn we weer naar Rijssen gereden en gaan we hard trainen voor de thuiswedstrijd over twee weken tegen de nummer twee: Sneek D2!

(Wedstrijdverslag door Romy Hietbrink, Rivo dames 1. Foto Rudy van ’t Rood)