Vizier op volleybal

 

Onze landgenoten in de Franse Eredivisie

vlag1De volleybalweek in Frankrijk kende met de 1-3 uitslag van Le Cannet bij Mulhouse een behoorlijke stunt.  De nummer twee van de ranglijst, tot zaterdag, liet zich thuis verrassen door laagvlieger Le Cannet, waar Debby Stam – Pilon opnieuw niet op het matchreport stond. Het kostte Mulhouse de tweede plek, RC Cannes won namelijk met 3-1 van Nantes en heeft nu één puntje meer.

De overige teams uit de top van de ranglijst deden eigenlijk wat ze geacht werden te doen. Koploper Béziers won met 1-3 bij Istres, waarvoor Bianca Gommans 1 punt scoorde tijdens een invalbeurt. En Paris St. Cloud van Flore Gravesteijn, totaal 12 punten maakte ze, won thuis met 3-1 van Nancy van Inge Molendijk. Inge was in de tweede set ingevallen en begon in de derde en vierde in de basis. Ze scoorde 1 keer.  Paris staat 4de, Le Cannet 9de, Nancy 10de en Istres 12de en laatste.

Bij de mannen was er midden vorige week al een 3-2 zege van Montpellier tegen Narbonne, in dit duel scoorde Jasper Diefenbach 9 keer. Nimir Abdelaziz verloor met Poitiers met 3-0 uit bij Chaumont, Floris van Rekom won met Nantes Rezé met 3-2 van VB Tours. Ook dat resultaat kon gezien de stand op de ranglijst als bijzonder gelden. AS Cannes verloor met 3-2 bij koploper Sète. Floris van Rekom maakte 19 punten voor Nantes Rezé en Ewoud Gommans liet er 12 voor Cannes noteren.

In de stand blijft Sète met 41 uit 18 bovenaan. Dan volgen Tours met 38 uit 18 en Chaumont met 26 uit 17. Montpellier is zevende (29), Nantes achtste (28), Poitiers negende (28) en Cannes elfde (21), met tussen haakjes het aantal punten.

gh @ Vizier op Volleybal.