Vizier op volleybal

 

Drie belangrijke punten voor Sudosa-Desto

2015SudosateamfotoRSZ

Zaterdag 20 februari mochten we na twee competitie vrije weekenden eindelijk weer een potje volleyballen. Dit was ook meteen een belangrijk potje, namelijk tegen één van onze concurrenten op de ranglijst, namelijk Sliedrecht Sport II. Winst was nodig om aansluiting te houden met de andere teams die vechten tegen degradatie. De week voor de wedstrijd is er minder getraind dan normaal, we waren namelijk genomineerd voor sportploeg van het jaar. Hierdoor hadden wij donderdagavond een sportprijsgala in plaats van een training. Een ander soort voorbereiding voor de wedstrijd dan normaal gesproken, maar wel een ontzettend gezellige avond.

In de sporthal aangekomen bleek dat iedereen een heel goed gevoel had over de wedstrijd, dit kon wel eens onze dag worden! We begonnen dan ook op tijd aan de warming-up en iedereen had er zin in! We begonnen de wedstrijd met Dorien Dijkstra en Paula Boonstra als passer-loper, Manouk Deuling en Kirsten Kuipers als hoofdblokkeersters, Magrietha Top mocht het spel gaan verdelen, Iris Reinders mocht op diagonaal de ballen erin slaan en Sanne Huisman stond natuurlijk op de libero positie.

We begonnen heel geconcentreerd en met servicedruk aan de wedstrijd en liepen al gauw een paar punten uit. In het midden en aan het eind van de set kwam Sliedrecht Sport toch nog een aantal punten terug, maar we speelden de set heel clean uit: 25-22.

De tweede en derde set waren eigenlijk een kopie van elkaar, vooral Paula Boonstra wist de tegenstander enorm onder druk te zetten met haar strakke service. Mede hierdoor konden we in beide sets flink uitlopen en zijn we nooit meer in gevaar gekomen: 25-17 en 25-18.

Wat een heerlijk gevoel, drie zeer belangrijke punten in the pocket! We zijn in ieder geval van die elfde plaats af en hebben het zelf in de hand daar afstand van te houden. De aansluiting met een aantal teams boven ons is weer terug dus we zijn weer back in the game!

Aanstaande zaterdag hebben we (weer) een weekend vrij. Zaterdag 5 maart mogen we aantreden tegen Apollo in Borne. De thuiswedstrijd wisten we ze goed tegenstand te bieden dus dat biedt zeker perspectief!

(Wedstrijdverslag door Kirsten Kuipers, Sudosa – Desto. Foto Studiorl.nl)