Vizier op volleybal

 

Geen stunt Taurus D2 na trainerswissel

TaurusD2teamfoteo2015rsz

Een ideale voorbereiding hadden we niet, in aanloop naar de wedstrijd tegen de nummer 1 van de ranglijst. Hoofdtrainer / coach Joris van der Gun heeft afgelopen weekend besloten te stoppen met zijn functie binnen dit team. In goed overleg zal Thomas Dolphijn, assistent trainer van Oskam Taurus D1, het seizoen als hoofd trainer / coach afmaken. Tel daar vervolgens twee afwezige en een geblesseerde speelster bij op en het wordt flink aanpoten.

Vol goede moed gingen we in de eerste set van start. We wisten dat Zaanstad een goed tempo neer kon zetten wanneer je ze niet onder druk zet, dus vanaf moment één werd getracht een flinke servicedruk neer te zetten. Gepaard met de nodige fouten, maar wel met veel positieve energie, wisten we in eerste instantie aardig bij te blijven. Echter werkte Zaanstad zich snel in de wedstrijd en pakte de set eenvoudig met 14-25. De tweede set zette Zaanstad door wat het in de eerste set zo makkelijk deed lijken. Ondanks een goede werklust werden we aan de kant gezet met 15-25.

Er zat gelukkig duidelijk een stijgende lijn in ons spel en het werd tijd dat we ons meer zouden gaan belonen. De derde set was vanaf het eerste moment spannend. Met een betere servicedruk en aanvallend tactische ballen van Mira ging het gelijk op. De passlijn werd uitgezet met Daphne op de libero, die na ruim twee maanden blessure weer (passend) haar eerste minuten mocht maken. Leonie wist haar aanvallers goed te bedienen en de foutenlast lag laag. Tot boven de twintig ging het punt om punt, maar toen het puntje bij paaltje kwam trok Zaanstad aan het langste eind met 23-25.

Waar we toch zo vastberaden waren om dan maar die vierde set te gaan pakken, was Zaanstad duidelijk op haar hoede om geen punten te gaan laten liggen. Ondanks een paar mooie scores van Sabine, kwamen we aanvallend in de problemen en schoot onze foutenlast weer omhoog. Met 15-25 besloot Zaanstad de wedstrijd in haar voordeel.

Voor Leonie was dit helaas haar laatste optreden in Dames 2. Vorige week bereikte ons het gelukkige nieuws dat ze al even in verwachting is van haar tweede kind, waardoor ze helaas moet gaan afbouwen. Wij wensen haar al het geluk en danken haar voor haar inzet dit seizoen!

Thomas over de wedstrijd: ‘Na twee hectische weken hebben we gedeeltes van de wedstrijd kunnen laten zien wat we kunnen. Positief is de werklust en de gedeeltes van de wedstrijd waarin we mee konden komen. Daar wil ik op verder bouwen.’

We hebben nu twee weken om alles te laten bezinken en ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Zaterdag 5 maart zullen we afreizen naar Capelle aan den IJssel om onze krachten te meten met VCN D2. Komen jullie ook?

(Wedstrijdverslag door Mark Hakhof, assistent trainer/coach Taurus D2)