Vizier op volleybal

 

Sliedrecht op bezoek bij bekerwinnaar

SliedrechtNieuw

Jan Berendsen pakte voor de vierde keer een mooie prijs en zijn meiden kunnen trots zijn op de manier waarop de beker werd gewonnen. In de competitie bleek Set – Up twee keer een maatje te groot, maar in de finale stond geen maat op de prestatie van Eurosped TVT. Na het verlies van de eerste set, werd in het verloop van de wedstrijd duidelijk dat Eurosped het meeste recht had op de titel. Met drie gewonnen sets op rij was de bekerwinst een feit.

Aanstaande zondag speelt Sliedrecht Sport dus tegen de winnaar van de nationale beker en dat staat dan toch ineens een ander licht, dan het spelen tegen de nummer zes van de eerste helft van de competitie. De wedstrijd krijgt hiermee een andere, meer beladen inhoud dan die van een hernieuwde confrontatie met een bekende tegenstander in de strijd om de grootste prijs in de eredivisie.

Het verlies in de thuiswedstrijd tegen Eurosped is reeds eerder gememoreerd en de overwinning in Almelo smaakte derhalve des te zoeter. De onderlinge stand werd gelijkgetrokken, maar Sliedrecht Sport eindigde door acht overwinningen op rij op een betere uitgangspositie in de kampioenspoule.

Zondag twee teams, die in een “flow” zijn. Eurosped voelt zich gesterkt door hun verdiende overwinning en Sliedrecht Sport is erop gebrand de zegereeks te continueren en zal tot het uiterste gaan om de bekerwinnaar weer met twee benen op de grond te krijgen.

Zondag wordt hoe dan ook een droom ruw verstoord. Wie uiteindelijk lachend de zaal uitstapt zal zo rond 17.00 uur wel bekend zijn. Voegt Sliedrecht Sport drie punten toe aan de bonus van vier of wordt er nog een feestje gevierd door de thuisspelende ploeg. In dames volleybal is veel mogelijk en zijn voorspellingen uiterst lastig te doen.

Herman Finkers merkte ooit gortdroog op: “In Almelo is altijd iets te doen. De ene keer staat het verkeerslicht op rood, de andere keer op groen”. De glimlach zal sowieso op de Almelose gezichten blijven. Een dikke prijs is binnen en daar kan de rest van de kampioenspoule alleen nog maar van dromen.

Tot volleybal, André Vlot, Sliedrecht Sport.