Vizier op volleybal

 

Topdivisie zondag: Orion vs Alterno II

logobal

In Doetinchem is er een volleybal volle zondagmiddag, de ‘SuperdeSuper Sunday’. Na de ‘Very Fine Friday’ en de ‘Super Saturday’ is het de beurt aan de ‘SuperdeSuper Sunday’. Seesing Personeel | Orion dames 1 speelt zondag om 13:00 uur tegen VV Alterno II en na dat duel gaan de mannen van Orion en Dynamo Apeldoorn het volleybalgevecht met elkaar aan. Dat  aanbod op een middag mag je gerust super de super noemen.

In de Topdivisie bij de dames is het vooral onderin spannend. Daar wordt verbeten gestreden om weg te blijven van positie elf, de plaats daaronder lijkt definitief in bezit te zijn gekomen van Krekkers. In zeven wedstrijden negen punten overbruggen, als er in vijftien maar vijf zijn gehaald,  lijkt ons een sportieve opgave met weinig kans van slagen. En dan zijn ze er nog niet, dan zijn ze pas voorlaatste. En nog steeds degradant.

Na koploper Flamingo’s (40) en nummer twee Apollo 8 (36) volgen er een stel twintigers in de stand, zij vormen de brede middenmoot. Dat zijn PDK (26), VVU (25), Orion (23), Dynamo (23) en Alterno (22). Met de aantekening dat Orion twee wedstrijden achterloopt op de overige teams. Een wedstrijd winnen of verliezen kan hier de volgorde behoorlijk door elkaar husselen. Alterno II staat ver genoeg voor op nummer acht US, hun zevende positie komt zaterdag in ieder geval niet in gevaar in Doetinchem.

Dan is er ook nog een Twentse derby. Ecare Apollo 8 speelt thuis in Borne tegen Krekkers. De nummer twee van de ranglijst kan zich tegen de rode lantaarndrager geen misstap permitteren als ze de druk op koploper Flamingo’s willen blijven houden. Al is dat op dit moment ook maar betrekkelijk gezien het verschil van vier punten, met ook nog een wedstrijd minder van Flamingo’s.

Zaterdag wordt ook duidelijk of VV Utrecht nogmaals uit de slof kan schieten tegen een van de toppers. Apollo 8 ging in Utrecht ten onder, de thuisploeg zal tegen Flamingo’s eenzelfde prestatie in gedachten hebben.

In het rechter rijtje staan na Alterno II (22 punten), US Amsterdam (17), Sliedrecht II (17), Sudosa – Desto (16) en DeVoKo (14) voor Krekkers. Aanstaande zaterdag zijn US en Sudosa – Desto speelvrij, Sliedrecht II en DeVoKo krijgen bezoek van ‘twintigers’.

Sliedrecht II, dit seizoen thuis erg sterk, krijgt SV Dynamo in de Stoep tegenover zich en DeVoKo ontvangt in de Dorper Esch PDK Huizen. De thuisploegen weten maar al te goed dat ieder puntje in deze fase van de competitie kan beslissen over waar de ploeg volgend seizoen speelt. Dan is het niet vreemd dat er strijd geleverd wordt en dat mag dan ook volop verwacht worden. Om echter de volgorde in de stand te wijzigen is meer nodig dan strijd alleen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.             

Noot: In de Topdivisie bij de mannen staat er maar één duel op de agenda. Next Volley Dordrecht vs Zaanstad. Daarom noemen we het maar even hier.