Vizier op volleybal

 

Fenerbahce Istanbul naar play-off six

160224Fenerbahce

Fenerbahce Istanbul is het eerste damesteam dat zich voor de laatste zes van de Champions League play offs heeft geplaatst. Met een opnieuw indrukwekkende 3-0 zege (21, 16, 14) op Chemik Police, de huidige nummer één van de Poolse Eredivisie. Ook de heenwedstrijd hadden ze al met dezelfde uitslag gewonnen.

In de eerste set leek Chemik Police bij 19-13 al op een hopeloze achterstand te staan, de indrukwekkende inhaalrace bracht hen echter nog op 23-21, het moment dat Fenerbahce de tweede time out in korte tijd opnam. Christa Dietzen sloeg de 24-21 er vanaf de midpositie in, waarna een Poolse botsing in de volgende rally de dames ver onder het net door aan Turkse kant deed belanden, met de 25-21 als straf daarvoor.

Met een ace via de netband van Yeon Koung Kim brak de eerste technische time out aan in de tweede set. Fenerbahce bouwde verder uit naar 20-12 en wonnen de set via een blok van Dietzen en een rake klap van Lucia Bosetti. Daarmee was Fenerbahce door naar de laatste zes en had de derde set geen beslissende betekenis meer. Tot 13-10 kon de Poolse ploeg daarin redelijk bijblijven, vervolgens nam Fenerbahce via 19-13 en 25-14 veel afstand. Voor de Turkse ploeg scoorde Mihajlovic  16 keer, collega Kim kreeg er 15 op naam voor .

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Fenerbahce.