Vizier op volleybal

 

Team Circus struikelt en valt in vangnet

Logo_Sliedrecht SportDé wedstrijd van het jaar zou het zijn. Dé wedstrijd van het jaar moest het worden. Aangekondigd met een plek in de VoV top-10. De belangen waren wel duidelijk.

De voorbereiding werd uiterst serieus genomen. Vroeg vertrokken vanaf de Stoep, uitgezwaaid door het eigen publiek. Met zijn allen in een busje en DonnieDonnie die op het laatste moment toch nog instapte. Onderweg een uitgebreid pastamaal op en door richting Voerendaal om op tijd de zaal te betreden. Een kale, lege, betonnen bak, wat we hier een schuur of stal zouden noemen, werd omgetoverd tot speelveld. Geen enkele kip op de tribune, behalve die van onszelf. Ervaren rotten Vlot, Nijmeijer en Visser maakte de selectie tot een twaalftal. De scheidsrechters arriveerde. Nog heel even… Het inslaan nog nooit gewonnen, maar juist wij kunnen weten dat een dakbal bij het inslaan niets zegt. We kunnen beginnen!

19:00 uur. Wat krijgen we nou? De stal loopt vol onder leiding van hoofdscheidsrechter Kuipers. Want Henk gaf voorkeur aan pilsjes en sigaren en gaf de wedstrijd helaas weg. Aan een collega. Lange tijd gedacht dat hij alleen was. Maar toch nóg eentje, even over het hoofd gezien… gratis bij een kratjes Jupiler gekregen. Wat een feest!

Waar is die lange aanvaller gebleven? Nou, die van ons was ver te zoeken. Iets met vrouwen in bikini’s. Beachvolleybal noemen ze dat. Die aan de overkant was minder moeilijk te vinden, maar helaas niet als speler op het veld. Zijn vervanger kon wel een balletje scoren en had een stuk minder grote voeten. Niet zenuwachtig te krijgen ook. Goeie zet Miel! Iets met een hoge hoed…

Zenuwachtig zijn sommigen wel te krijgen, dat bleek wel in de tweede set. Zelfs die hele goeie! Jammer dat het alles bij elkaar maar 1,5 set duurde. De hele tweede en die was dus ook voor ons. En de eerste helft van de vierde, maar dat vonden er een aantal blijkbaar niet zo leuk. Overigens een man in het bijzonder. Ik vraag me nog steeds af of dat kratje Jupiler voor de wedstrijd nog wél vol zat… het zou een hoop verklaren!

Van de 17 gespeelde punten daarna gunde de nieuwe koploper er ons nog slechts 5. Over en uit dus. De credits naar vooral het serverende werk aan de overkant, iets wat ik zondag op tv niet hebben kunnen ontdekken. En naar de toch nog volgestroomde stal, iets waar we wat meer van hadden kunnen genieten als de wedstrijd wat spannender was geweest. Een leuk sfeertje. En uiteraard naar onze eigen kippen. DonnieDonnie en Rochet… bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun!

Verliezen is altijd zuur. Zeker na negen achtereenvolgende overwinningen. Zeker als het verliezen van de koppositie daar nog eens bij hoort. Evenveel punten, maar dat ene setje meer tegen wat het hem voor dit moment doet. Maar het seizoen duurt nog ‘lang’. Lang genoeg.

Want er zijn nog zeven wedstrijden te spelen. Omgaan met de druk, elke wedstrijd is een finale, hoeveel clichés wilt u horen?! Feit is dat het kampioenschap in deze 2e divisie D weleens tot de laatste speelronde spannend zou kunnen blijven. Voor het eerst dit jaar niet meer bovenaan de ranglijst, maar het gaat om de laatste speelronde. En dat weet iedereen.

VC Voerendaal vs Sliedrecht Sport II uitslag 3-1, setstanden 25-17, 21-25, 25-13 en 25-14.

(Wordt vervolgd, door Daniël van Helden, Sliedrecht Sport II, alias Team Circus)