Vizier op volleybal

 

Vijf landgenotes naar CL play–off six

160225VakifBank

Nog één beslissing moet er vandaag vallen, dan is het laatste team in de play-off six van de Champions League bekend. Naast het organiserende Casalmaggiore plaatste zich dinsdagavond Fenerbahce Istanbul al voor de volgende ronde. Zij versloegen het Poolse Chemik Police voor de tweede keer met 3-0. En gisteravond voegden zich VakifBank Istanbul, Dinamo Moskou, Dinamo Kazan en Piacenza bij deze twee ploegen. Open staat nog één plek, voor Voléro Zürich of Lokomotiv Baku. Deze twee teams spelen zoals gezegd vanavond tegen elkaar.

VakifBank had de ‘uitwedstrijd’ met 2-3 bij stadgenoot Vitra gewonnen en in de strijd der Turkse volleybalgrootmachten was Vakifbank gisteren met 3-0 te sterk. Hetzelfde resultaat boekte Dinamo Moskou thuis tegen Dresdner SC. Uit werd het al 1-3, thuis dus 3-0. Dinamo Kazan won twee keer met 3-1 van Ekaterinenburg en Piacenza kon de 3-2 nederlaag in Polen tegen Sopot met een 3-1 zege in Italië rechtzetten. Voléro Zürich, de ploeg van trainer coach Avital Selinger, staat vanavond voor de opgave om de 3-2 nederlaag in Baku ongedaan te maken.

Bij de play – off six van de Champions League zijn dus in ieder geval Lonneke Slöetjes, Anne Buijs en  Robin de Kruijf (met Vakifbank) en Floortje Meijners en Yvon Beliën (met Piacenza) van de partij. Voor Laura Dijkema, Myrthe Schoot en Maret Balkestein – Grothues was de play – off 12 het eindstation.  

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. VakifBank tijdens time out.