CL: Meijners / Beliën winnen van Grothues

160224Piacenza

Het Italiaanse Nordmeccanica Piacenza, de ploeg van Floortje Meijners en Yvon Beliën, heeft zich in de Champions League ten koste van Atom Trefl Sopot, de ploeg van Maret Balkestein – Grothues, geplaatst bij de laatste zes van dit prestigieuze toernooi. De 3-2 nederlaag in Polen werd met een 3-1 zege in Piacenza weggepoetst. De teams waren aan elkaar gewaagd, echter had de thuisploeg aanvallend meer power (Floortje Meijners) in huis.

Piacenza schoot uit de startblokken (4-1), maar gaande weg de set kon Sopot het verschil inlopen, en vlak voor de tweede technische time out waren ze op gelijke hoogte (15-15) en gingen met 15-16 voor  de pauze in. Piacenza draaide het voordeel via Indre Sorokaite en Christina Bauer naar hun kant (24-21), Sopot kon twee setpoints wegwerken, waarna Piacenza de setzege alsnog greep met 25-23.

Meteen vanaf het begin van de tweede set nam Sopot het initiatief in handen. Het verschil was bij de eerste technische time out drie punten (5-8) en na de tweede sloeg Sopot via Maret Balkestein – Grothues het gaatje naar een verschil van vijf (13-18). Maret scoorde daarna nog een paar keer en Piacenza raakte steeds verder achterop (16-25), dit ondanks de zeven punten van Floortje Meijners in deze set.

Piacenza had de betere start in de derde set en kwam door scores van onder andere Floortje Meijners op 12-8 voor. De Italiaanse ploeg bleef het spelbeeld bepalen (17-11) en hield het ruime verschil op de borden (22-16).  De inhaalrace van Sopot strandde daarna bij 23-21, Piacenza bleef de rust behouden en maakte de set met 25-21 uit.

Sopot moest set vier winnen om voorlopig in het toernooi te blijven. En zo begonnen ze ook. Vlot naar 2-6, het antwoord van Piacenza volgde direct, bij 7-7 was het weer gelijk. Nog een keer kreeg de Poolse ploeg de leiding in handen (14-15), vervolgens pakte Piacenza onder aanvoering van Floortje Meijners het initiatief terug en maakte de set met 25-20 en de wedstrijd dus met 3-1 af.

Floortje Meijners werd met 24 punten topscorer, Yvon Beliën kreeg er 10 op naam en bij Maret Balkestein – Grothues bleef de teller op 15 steken. Het aanvallende Italiaanse voordeel (62/55) kon Sopot slechts ten dele via de opslag (4/5 aces) en het blok (6/8 blokpunten) ongedaan maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Floortje Meijners (14) en Indre Sorokaite.