Vizier op volleybal

 

CL: Dijkema en Schoot uitgeschakeld

160224Dresden

Dresdner SC heeft na de 1-3 thuisnederlaag van veertien dagen geleden tegen Dinamo Moskou ook de uitwedstrijd verloren. In Moskou werd het 3-0, waardoor de ploeg van Laura Dijkema en Myrthe Schoot uitgeschakeld is voor verdere deelname aan de Champions League. Dinamo gaat door naar de laatste zes van het toernooi.

In de eerste set bood Dresden dapper weerstand aan de aanvallende power van Obmochaeva, Fay Garay en Yana Shcherban, maar kon niet verhinderen dat dit drietal keer op keer genadeloos toesloeg. Via 8-3 en 16-6 pakte de Russische ploeg de 25-17 setwinst.  In de tweede set was het verschil aan het begin nog een stuk duidelijker in het voordeel van de thuisploeg.  De 8-1 pauzestand zegt genoeg. Dresden kon geen terrein meer goedmaken (16-8), en kwam aan het eind heel veel tekort. (25-13). En daarmee had Moskou de volgende ronde bereikt.

Beide coaches stuurden in de derde set een nagenoeg compleet ander team het veld in. Bij Dinamo was alleen de libero hetzelfde, en nu kon Dresden het initiatief pakken. Tot aan de tweede technische time out (14-16) lagen ze voor, vervolgens sloeg Dinamo zich voorbij de Duitse ploeg. De 14-16 werd 21-19 en 25-19. Laura Dijkema speelde twee sets, Myrthe Schoot werd in de tweede niet ingezet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Time out Dresden