Vizier op volleybal

 

Super Sunday bij Orion in Doetinchem

160225Orion.SuSuRSZ

Zondag staat het volleybal met hoofdletters geschreven in Doetinchem e.o. Want er staat de hele zondagmiddag volleybal op het Orion menu. Twee topduels uit de hoogste vaderlandse divisies, die tevens ook nog eens Gelderse derby ’s zijn, en de training van de Orion talenten voor het  NOJK, de Nederlandse Open Club Kampioenschappen. Met recht een Super Sunday. Voor jong en oud, voor dames en heren.

Het wedstrijdprogramma begint om 13:00 uur met het Topdivisie duel tussen Seesing Personeel | Orion dames 1 en VV Alterno dames 2. Debutant Orion staat naar verliespunten op de derde plek van boven, in werkelijkheid staan ze vijfde, met 23 punten uit 13 wedstrijden. De ploeg van trainer coach Eric Robbers heeft tegen ploegen die hoger staan op de ranglijst een negatieve thuisbalans met verlies tegen Flamingo’s, Apollo 8 en VV Utrecht, maar van PDK werd thuis wel met 3-1 gewonnen. Tegen ploegen die lager op de ranglijst staan werd alleen maar gewonnen. Tegenstander Alterno 2 staat zevende, 15-22, dus lager op de ranglijst.

Na de dames komen om 16:00 uur de heren van Orion in actie. Ook hun tegenstander komt uit Apeldoorn, alleen luisteren zij naar de naam Draisma Dynamo. Dit duel is een topper in de Eredivisie, Orion staat tweede en zal die tweede plek willen behouden, Dynamo is vierde. Orion verloor thuis alleen van Lycurgus en Landstede. Via een vijfsetter. De 3-0 nederlaag in Apeldoorn zal nog niet vergeten zijn. Verder is er natuurlijk een weerzien met oude bekenden. Eigenlijk zijn alle ingredienten aanwezig om er een prachtige volleybal zondagmiddag van te maken, die het verdient dat de tribunes van de Topsporthal Achterhoek vol zitten.

gh @ Vziier op Volleybal. Foto Orion