Vizier op volleybal

 

Eurosped opent tegen Sliedrecht Sport

Eurosped - Sliedrecht Sport, 2-3

Zondag gaat het voor de kersverse bekerwinnaar Eurosped weer om competitiepunten. Het feestje is gevierd en de knop zal vlot na de festiviteiten weer zijn omgezet. Maar de herinneringen blijven en het  gevoel. Het goede gevoel en dat is ook wat waard. Dat pakt niemand de ploeg uit Almelo nog af. Ook niet in de openingsronde van de kampioenspoule, als Sliedrecht Sport de eerste ploeg is, die de Twentse kampioen gaat testen.  

Sliedrecht heeft niet bepaald slechte herinneringen aan haar bezoeken de laatste tijd in Twente. Eurosped werd nog niet zo lang geleden in de IISPA met 0-3 van het veld geveegd en tegen Set-Up ’65 in Ootmarsum herhaalde de ploeg van Matt van Wezel die uitslag een week later nog eens. Dat zal de gasten voor de heenwedstrijd in play-offs van de kampioenspoule veel vertrouwen hebben gegeven.

Wat kan Eurosped eigenlijk nog gebeuren? Helemaal niks meer toch! Doelstelling, eindigen bij de eerste zes, werd gehaald. De beker gewonnen, waar men waarschijnlijk pas echt over na is gaan denken toen de aanloop naar de Final Four via een 1ste divisie en een Topdivisie ploeg bleek te gaan. Maar om de piek dan op de juiste dagen te leggen heeft wel klasse. En gezien de vreugde was winnen deze keer wel terdege belangrijker dan beter worden en het niveau halen.               

Eurosped vs Sliedrecht Sport wordt zonder twijfel een interessant duel, want we kunnen ons maar moeilijk voorstellen dat de ploeg van Jan Berendsen zich met 14, 19 en 21 punten, zoals eind januari, naar de kleedkamer laat sturen. Van een bekerwinnaar mag je meer verwachten, een bekerwinnaar moet gewoon beter presteren, dat brengt de titel met zich mee, het hebben van de beker en het zijn van bekerwinnaar schept verplichtingen, ook in de competitie, ook naar de fans toe.

Zondag 28 februari 2016 om 15:30 uur beginnen ze dus aan de kampioenspoule. Locatie is uiteraard de IISPA in Almelo. En de toegang tot de wedstrijden in de kampioenspoule is NIET gratis. Toegangsprijs voor volwassen en kinderen van 14 jaar en ouder bedraagt € 3,00, kinderen jonger dan 14 jaar hoeven nog niets te betalen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Herman Zandhuis.