Blom met Schwerin in halve finale CEV Cup

160226Schwerin

Alice Blom heeft met Schweriner SC probleemloos de halve finale van de CEV Cup bereikt. Van de Roemeense tegenstander CS Volei Alba Blaj was uit al met 0-3 gewonnen en het verwachte spektakel in de thuiswedstrijd bleef uit. In iets meer dan een uur kon de Roemeense kampioen na 25-17, 25-13 en 25-16 de kleedkamers opzoeken.

Alleen in het begin van de wedstrijd leek het er even op dat het een gelijkopgaand gevecht zou worden, Alba Blaj kon even bijblijven, maar had bij 10-7 de aansluiting verloren en kon het de thuisploeg in het vervolg van de set en de wedstrijd niet meer moeilijk maken. In de tweede set waren 11-7 en 20-11 een teken van de overmacht van Schwerin, in de derde ging het via 8-2 en 13-6 vlot naar de eindstreep. Alice Blom had in de derde set een serveer invalbeurt, ze scoorde een ace.

In de halve finale speelt Schwerin tegen Galatasaray Istanbul. De andere partij gaat tussen Dinamo Krasnodar en Azeryol Baku.