Ter Maat weer trefzeker voor VDK Gent

IMG_2076 (Kopie)

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Belgische Ethias Volley League is VDK Gent van Wouter ter Maat en Fabian Dossett helemaal zeker van het spelen van de play – offs in de kampioenspoule. Gent staat zesde met 21 punten, nummer zeven Leuven heeft er 13. De midweekse uitnederlaag bij Noliko Maaseik was wat dat betreft niet meer belangrijk.

VDK Gent verloor met 3-1 via de setstanden 25-23, 21-25, 25-19 en 25-21. Voornamelijk omdat ze de foutenlast in de derde (12 scores voor Maaseik) en vierde (8 scores voor Maaseik) set niet onder controle kregen. Op de overige scorende onderdelen had Gent met 62 om 66 eigen scores licht voordeel in de hele wedstrijd. Van al die punten maakte ter Maat er 26 voor Gent, collega Dossett kwam tot 12. Bij Maaseik had Rob Bontje maar liefst 6 blokpunten van de totaal 12 die hij op naam kreeg. Jelte Maan scoorde 8 keer, libero Gijs Jorna werd nauwelijks ingezet.

Koploper Asse Lennik (46 punten) won met 1-3 bij Antwerpen (vierde, 31 punten) en behoudt de ongeslagen status. Met de wedstrijden  tegen Roeselare (tweede, 40 punten) en Maaseik (derde, 36 punten) nog voor de boeg zit het venijn hem voor de ploeg van het trio Overbeeke, Andringa en Sparidans duidelijk in de staart van het seizoen. Nog één puntje hebben ze nodig om als eerste af te sluiten.

Tegen Antwerpen werd de eerste set met 25-23 verloren, daarna pakten de bezoekers de winst via 22-25, 23-25 en 18-25. Overbeeke en Andringa scoorden elk 10 keer, Overbeeke had daar 3 sets voor nodig, Andringa 4. Dirk Sparidans had met 28 acties op de serve van de tegenstander een redelijk drukke avond.

Verder won Knack Roeselare met 3-0 van Prefaxis Menen. Joppe Paulides speelde niet, Tim Smit scoorde 5 keer.

En Zoersel won thuis met 3-1 van Leuven en kon daardoor de laatste plaats aan Waremme overdoen. Na positie zes op de ranglijst volgen Leuven met 13 punten, Guibertin met 10, Zoersel met 7 en Waremme met 5.