Tweede verlies op rij koploper Donitas

Donitas2015H1

Koploper van Weering / Brainconsultant Donitas heeft in de eerste divisie A de tweede nederlaag achter elkaar moeten incasseren. Na het verlies vorige week in Doetinchem tegen Orion II was er gisteren 2-3 verlies tegen het bezoekende Arvevo.

In de gewonnen sets (25-17 in de eerste en 25-14 in de derde) kon Arvevo niet echt partij geven, dat was in de andere wel het geval. De 1-0 achterstand werd met 24-26 weggewerkt en ook de 2-1 konden ze uitwissen. Met 19-25. En als klap op de vuurpijl volgde daarop een 12-15 in de vijfde. Voor Donitas is overigens geen man overboord na twee nederlagen, hun voorsprong op nummer twee bedraagt altijd nog 12 punten. Arvevo heeft zich met deze driepunter naar de derde plek op de ranglijst gespeeld.

De strijd tussen vier teams in het rechter rijtje kende ook een beslissing via twee vijfsetters. Scylla won uit bij Rebelle met 2-3 en Keistad verloor in Groningen bij Lycurgus II in de tiebreak.

Scylla kon een 2-0 achterstand (25-18, 25-23) nog naar 2-3 ombuigen. Na de winst in de derde set (22-25) was het in de vierde lang spannend. Pas bij 26-28 viel de beslissing, in de vijfde set was er ook maar een verschil van twee puntjes (13-15).

Bij Lycurgus II vs Keistad was de situatie omgekeerd. Daar namen de bezoekers uit Amersfoort een 0-2 voorsprong (21-25, 20-25) en kregen daarna geen set meer mee. De Groningers beslisten de wedstrijd met 15-18, 25-17 en 15-12.

Vanaf positie zeven is de stand EVV 15-36, Keistad 15-34, Rebelle 16-34, Lycurgus II 16-34, Scylla 16-32 en Orion II 16-28.