Sliedrecht en Sneek beginnen met zege

SliedrechtNieuw

In de Kampioenspoule van de dames Eredivisie werden gisteren twee wedstrijden gespeeld. Bekerwinnaar Eurosped kreeg Sliedrecht Sport op bezoek en VC Sneek, de winnaar van de reguliere competitie, was te gast in Zwolle bij Regio Zwolle Volleybal. Het waren herhalingen van de wedstrijden, die eind januari / half februari ook waren gespeeld in Almelo en Zwolle.  Toen won Sliedrecht Sport met 0-3 en VC Sneek met 2-3.

Eurosped kon in de eerste set nog aardig meekomen zonder het in de finale spannend te kunnen maken. Een 17-21 achterstand werd tot 20-21 ingelopen, op 20-22 en 20-23 waren er Almelose time outs, de 21-23 werd door Celia Diemkoudre naar setpoint getild, waarna een uitgeslagen Eurosped aanval de beslissing betekende. In de tweede set serveerde Lynn Thijssen de gasten van 8-9 naar 9-13, later maakte Angelique Vergeer met haar opslagen het verschil nog een stukje groter (14-20). Twee Eurosped scores voor Sliedrecht veranderde de 17-23 in 17-25 en 0-2.

Eurosped ging in de derde set met 12-10 aan de leiding, maar was vervolgens niet opgewassen tegen het aanvallende geweld van de gasten . Lynn Thijssen en Celia Diemkoudre scoorden makkelijk, Angelique Vergeer sloeg de 19-25 via het blok tegen de antenne. Een terechte 0-3 zege, waar weinig op af te dingen viel. Jeanine Stoeten, 13 punten voor Eurosped, en Nienke de Waard, 12 punten voor Sliedrecht, werden de teamtopscorers.

Zwolle had zich als laagste geplaatst voor deze kampioenspoule, had zo de seizoensdoelstelling waargemaakt,  en wilde in de eindstand nog een plekje stijgen. Dat was de nieuwe doelstelling voor de kampioenspoule. VC Sneek begon anders dan half februari. De belangen lagen anders, de motivering was inherent daaraan anders. De Friezinnen banjerden in de eerste twee sets  met zevenmijls laarzen door de tussenstanden heen. De eerste ging via 3-16 en 7-20 met 10-25 naar Sneek, in de tweede kon de thuisploeg een 11-17 tot 16-21 inlopen maar kwam uiteindelijk toch tekort (18-25). “Dit was wel de verwachting. Tegen Sneek gaat het allemaal sneller en harder, dan komen wij toch wat tekort”, aldus trainster Henriëtte ter Steege.

In de derde set leek de strijd in een vlotte 0-3 te eindigen, maar Zwolle bleek een stuk taaier dan Sneek wellicht bij een 19-23 stand had verwacht. De ploeg van Henriëtte ter Steege werkte een aantal matchpoints weg, kwam zelf bij onder andere 27-26 en 28-27 op setpoint en wist uiteindelijk met 34-32 een vierde set af te dwingen. Maar daarmee was het laatste kruit ook verschoten. Sneek pakte de draad weer op van de eerste twee sets en nam na 14-25 de volle buit mee naar huis.  Carlijn Oosterlaken (Zwolle) en Fenna Zeinstra (Sneek) werden met 18 punten topscorer van de partij.

De stand in de kampioenspoule na één wedstrijd: Sneek 8 punten, Sliedrecht Sport 7, Set – Up 5, Alterno 3, Eurosped 1 en Zwolle 0. Voor woensdag staan de wedstrijden  Sliedrecht vs Zwolle, Alterno vs Sneek en Set-Up vs Eurosped op de agenda.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.