Peelpush Dames 2 verliest derby

Peelpush2EnergoRSZ

Na drie weken geen wedstrijd te hebben gehad, was Peelpush Dames 2 weer klaar voor een leuke pot volleybal. En dan is het altijd leuk als er een Limburgse derby op het programma staat. Onder toezicht oog van een groot aantal CIOS studenten werd een nederlaag van 0-4 geleden.

De dames van Peelpush hadden een goede trainingsweek achter de rug en ze gingen dus ook met vertrouwen de wedstrijd in. Dit was zeker terug te zien in de eerste set. Er werd een felle start gemaakt en de dames lieten goed volleybal en vechtlust zien. Het ging lang gelijk op, tot 20-20. Peelpush nam op dat moment een kleine voorsprong naar 24-21. Helaas werden er daarna te veel persoonlijke fouten gemaakt waardoor de set niet werd binnengesleept. De eerste set ging met 24-26 naar de dames uit Stramproy.

Dit was een flinke domper voor de dames van Peelpush. In de tweede set werd dan ook minder fel gestart dan in de eerste. Al snel stond er een stand van 0-4 op het scorebord. Er werd al snel een time-out aangevraagd door de coach van Peelpush. Na de time-out ging het iets beter en was er weer vechtlust te zien. Peelpush kon nog bijblijven tot achttien punten. Echter, Stravoc trok daarna toch aan het langste eind en ging de setwinst naar de tegenstander met 18-25.

De derde en vierde set waren vergelijkbaar met de tweede set. De dames van Peelpush konden geen grip meer krijgen op het sterker spelende Stravoc. Wel liet Peelpush nog veel vechtlust zien. Er werden nog een aantal mooie verdedigingsacties gemaakt. Maar op de momenten dat er gescoord moest worden werden er steeds te veel persoonlijke fouten gemaakt. De derde en vierde set werden dan ook verloren met 16-25 en 14-25. Helaas werd de vechtlust niet beloond en gingen de volle vijf punten mee naar Stramproy.

Volgende week mogen de dames van Peelpush weer aantreden in de Körref. Ze spelen dan tegen Volley  Meerkerk. Een belangrijke wedstrijd waar dan ook echt de punten gepakt moeten worden. Hopelijk zijn onze trouwe supporters er ook dan weer bij om ons aan te moedigen. Zaterdag 5 maart in de Körref, be there!

(Wedstrijdverslag door Mirna Seweuster, Peelpush dames 2. Foto Wim Simons)