Vizier op volleybal

 

Koploper VC Velden loopt puntje uit

logovcveldenRSZ2Afgelopen zaterdag stond voor VC Velden de wedstrijd tegen ADC op de planning. Zij stonden op dat moment vierde, dus het zou niet gemakkelijk  worden. Er zou voor elke rally hard gewerkt moeten worden.

We begonnen goed aan de eerste set en kwamen meteen een aantal punten voor te staan. ADC liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan, waardoor we nog met 21-23 achterkwamen. We waren van plan het niet zomaar weg te geven en we wisten deze spannende set te pakken met 26-24, onder andere door een lekker blok van Janine.

De tweede set kwamen we door een goede service van Emmy met 9-2 voor te staan. Maar daarna hadden we weinig meer te vertellen. De pass kwam niet aan het net, waardoor de set-ups ook niet meer verdeeld konden worden. Ook de servicedruk was minder en de set ging met 18-25 naar ADC.

In de derde set konden we dit weer omdraaien. Sanne Verbeek blokte veel af en sloeg ook een paar mooie ballen bij ADC in het veld. We hadden een verre voorsprong opgebouwd. ADC wist nog een paar puntjes te pakken, maar  de set werd dik door ons gewonnen met 25-16. Ook de vierde set wisten we te winnen: 25-21. En zo stond er een 3-1 overwinning op het scorebord!

We hebben vier belangrijke punten weten te pakken en onze koppositie dus weten te behouden!! Doordat VC Velden dames 2 twee sets wist te winnen van Ledub, onze concurrent, staan we nu zelfs met vier punten los.  Zaterdag 5 maart spelen we weer een thuiswedstrijd, tegen Sittard. Publiek is van harte welkom!

(Wedstrijdverslag door Sanne Beurskens, VC Velden)