Moegestreden Krimpen verliest tiebreak

logobal

Op 27 februari mocht het vlaggenschip van VC Krimpen aantreden tegen de huidige nummer twee van de 1ste divisie, Volley Tilburg.  Na een week vol blessures, zieken en vakantiegangers begon Krimpen om 20:00 uur aan de wedstrijd in de topsporthal in Tilburg. Krimpen begon met de gebruikelijke zeven, al kwam Frank Blind op de passer loper positie.

City Lens begon met een aardige servicedruk en wist veel te verdedigen. Tilburg was volgens Krimpen nog aan het uitbrakken van de carnaval en leek scherpte te missen. De gasten profiteerden maximaal en nam de 1ste set met 17-25 gretig in ontvangst.

In set twee ging VC Krimpen door waar het mee bezig was, Tilburg had vooralsnog geen antwoord en zo konden de Krimpenaren uitlopen naar een 9-13 voorsprong. Appeltje eitje, zou je denken. Tilburg wist de wedstrijd echter te keren en pakte deze set alsnog met 25-23.

Krimpen wist in de 3de set de draad van de 1ste set weer op te pakken en kon zo goed weerstand bieden aan de Brabanders. Echter werd een voorsprong bijna weer weg gegeven, maar wist Krimpen met een behoorlijk kill – block van Armand van de Bosch deze set te winnen. 24-26.

In set 4 leek Krimpen moegestreden. Daarbij ging het Tilburgse publiek achter de thuisploeg staan en liet horen dat er wel degelijk geluid gemaakt kon worden in de anders zo stille hal. Tilburg wist deze set te domineren en gesterkt door het publiek tot mooie reddingen in staat. Chapeau! Edwin van de Dussen werd hierdoor geïnspireerd, maar kwam net tekort om dit huzarenstukje te herhalen. Met 25-15 haalde Tilburg flink uit.

De 5de set moest een winnaar aanwijzen. Krimpen was moegestreden en wist de wedstrijd niet meer te keren. Met 15-11 won Tilburg uiteindelijk. Twee punten gehaald tegen een goede ploeg. Jammer van de 2de set, die eigenlijk gewonnen had moeten worden.

Volgende week speelt Krimpen nog een topwedstrijd. In Veenendaal worden de degens gekruist met de reserves van VCV.  Krimpen speelt de week erop weer in de eigen “Boog”. Taurus zal dan de tegenstander zijn. Tot dan!

(Wedstrijdverslag via Patrick Schmitt, Volleybal Club City Bril Krimpen)