Vizier op volleybal

 

Clubderby Kalinko na maand beslist

160229Kalinko1vs2rsz

Een wedstrijd die bijna een maand duurt, het komt zelden voor in het volleybal. Toch werd de wedstrijd tussen het eerste en tweede herenteam van Kalinko die op 29 januari begon pas op 24 februari afgerond. Reden: op de 29ste hadden de heren er zo’n spannende pot van gemaakt dat de wedstrijd bij 2-2 gestaakt moest worden wegens tijdgebrek. Afgelopen woensdag volgde pas de apotheose en trok het eerste team uiteindelijk aan het langste eind door de uitgestelde vijfde set met 15-10 te winnen.

Grote belangen
Van tevoren stond er voor beide teams niet alleen de eer op het spel, maar bovendien konden zowel het eerste als het tweede team de punten goed gebruiken. Kalinko Heren 2 bevond zich nog ongemakkelijk dichtbij de degradatiestreep, Kalinko Heren 1 had juist promotie in het vizier. Heren 1 won de vorige wedstrijd tegen het tweede met 4-0, maar het werd al snel duidelijk dat de mannen uit het tweede de huid deze keer heel wat duurder zouden verkopen.

Gelijkopgaande strijd
De eerste set ging nog met een comfortabele voorsprong (25-14) naar het eerste team. In de tweede set wisten de mannen van het tweede zich echter terug te knokken en met miniem verschil (25-23) de stand gelijk te trekken. Met veel strijdlust trok het tweede deze lijn door in de derde set en de mannen van eerste team wisten hier te weinig tegenover te stellen. De derde set was dan ook een prooi voor Kalinko Heren 2 (25-22).

Wakker geschud door de onverwachte voorsprong van het tweede, gaf Kalinko Heren 1 in de vierde set extra gas om in ieder geval een vijfde set af te dwingen. Halverwege de set stonden beide teams nog zij aan zij (14-14), maar boven de twintig namen de mannen van het eerste afstand (25-21). Normaal gesproken zou dan de vijfde set de beslissing moeten brengen. De wedstrijd had echter al zo lang geduurd door de lange rally’s en de gelijkopgaande strijd dat er bij 2-2 een punt achter gezet moest worden wegens tijdgebrek.

Uitgestelde vijfde set
Bijna een maand later werd pas duidelijk welk team de broederstrijd zou winnen. Op de late woensdagavond – eigenlijk de trainingstijd van Heren 2 – meldden beide teams zich om de uitgestelde vijfde set te spelen. Aangezien deze set maar tot de 15 punten gaat, is het zaak om meteen vanaf het begin bij de les te zijn. De mannen van het tweede hadden dit goed begrepen en namen meteen een ruime voorsprong. Het duurde even voordat Heren 1 op stoom was, maar bij de veldwissel halverwege de set hadden de mannen de achterstand al omgebogen in een kleine voorsprong. Echt spannend werd het daarna niet meer: de set ging met duidelijk verschil (15-10) naar Kalinko Heren 1.

Punten verdeeld
Daarmee hebben de beide teams de punten netjes verdeeld: twee voor het tweede, drie voor eerste. Voor Heren 2 betekent dit weer twee broodnodige punten tegen degradatie, al lijkt het er niet op dat ze met hun huidige spel en puntenaantal nog serieus in de problemen zullen komen. Heren 1 heeft in de tussenliggende weken helaas een paar steken laten vallen en lijkt het zicht op mogelijke promotie verloren te hebben. De drie punten komen echter nog goed van pas in de strijd om de derde plek in de poule. En het toeval wil dat ze de eerstkomende wedstrijd op 5 maart spelen tegen de directe concurrent RVV. Alle reden dus om een kijkje te komen nemen in Sporthal Houtrust!

Aanmoedigen bij Kalinko H1 en D1 mét verrassing

Op 5 maart  spelen Dames 1 en Heren1 om 14.00 uur in Sporthal Houtrust, Laan van Poot 22 en ze kunnen alle support goed gebruiken. Kom ze aanmoedigen! Kinderen tot 12 jaar die zich via aanmoedigen@kalinko.nl hebben aangemeld, krijgen op zaterdag een verrassing.

(Wedstrijdverslag via Romeo Tuinman, Kalinko foto idem)