Sliedrecht II vergeet zichzelf te belonen

Logo_Sliedrecht SportZaterdag 27 februari mochten we aantreden tegen SV Dynamo Apeldoorn, eindelijk weer in eigen huis. En wat hadden we er allemaal zin in! Na een lange week in de sneeuw en een nachtje in de auto was Lillian “skibril” Middendorp er ook weer bij en waren we helemaal compleet. De boodschap was duidelijk: 16 personen, 1 gedachte, 1 taak, 1 uitvoering en 1 team!

De sfeer zat er bij iedereen goed in, dat was ook te zien aan ons inspelen en inslaan! Na enige vertraging begonnen we de wedstrijd, klaar om te stunten tegen de nummer zes op de ranglijst. We begonnen de eerste set erg sterk, we lieten goed spel zien en hierdoor stonden we steeds op een kleine voorsprong gedurende de set. Op een stand van 24-23 in ons voordeel mocht Joanne den Breejen oftewel Cappuccinjo het veld in om ons koelbloedig naar de overwinning van de eerste set te serveren, uiteraard met succes!

Deze lijn bleven we de tweede set doorzetten, de eerste helft van de set ging het steeds gelijk op. Hier liet Nienke den Boogert met haar spel trainer/coach Marc Dronkers letterlijk van zijn stoel vallen van verbazing. Ondanks een paar foute services aan onze kant keek Dynamo toch tegen een achterstand van vijf punten aan. Zo werd de set koelbloedig gewonnen met 25-19!

Nu de beslissende derde set. Konden we dit goede spel doorzetten en de drie punten in eigen huis houden? De focus was zeker aanwezig, want ook deze set liepen de punten gelijk op. Na 12-12 keken we even tegen een achterstand aan, maar die werd weer ingehaald tot 19-20 in het voordeel van Dynamo. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat dit de meest zenuwslopende minuten van het hele seizoen waren. We konden helaas de setpoints niet verzilveren, Dynamo ging er met de 27-29 winst van de derde set vandoor.

Je zou denken dat we nu de energie en kracht kwijt zijn voor de vierde set, maar niks was minder waar. We begonnen met een krachtig blok waardoor we op een 4-0 voorsprong kwamen, wat we door wisten te zetten tot 6-1. Hierna ging het helaas bergafwaarts. Dynamo kwam sterk terug en zette dit de hele set door met als gevolg de winst van de vierde set voor Dynamo, 17-25.

In de vijfde set was het eigenlijk hetzelfde verhaal, zelfs de passjes van Dorijn Boogaard aka Dorard brachten ons niet meer naar de overwinning. We liepen achter de feiten aan en lieten Dynamo de winst voor onze neus wegpakken met 6-15.

Een bijzondere wedstrijd was het zeker geweest. We waren als team ongelofelijk dichtbij die drie  belangrijke punten, helaas zijn we vergeten onszelf te belonen voor het goede spel. We hebben onszelf tekort gedaan, maar kijken vooral terug op de eerste helft van de wedstrijd. Dit nemen we mee naar de komende trainingsweek en de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen in de Lockhorst om 18.45 uur. We hopen iedereen daar te zien voor de nodige steun en aanmoediging!

(Wedstrijdverslag  door Annemiek Manschot, Sliedrecht Sport II)